gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Nepal - Swayambunath

reis terug  

Swayambunath

Kathmandu, met Swayambunath op de heuvel op de achtergrond  © Travelmarker Reizen nixSwayambunath is het oudste boeddhistische tempelcomplex van de Kathmanduvallei en ligt op een heuvel twee km buiten de hoofdstad Kathmandu. De enorme witte stupa van Swayambunath is het symbool van het boeddhistische Nepal. Het prachtige bouwwerk wordt dan ook druk bezocht door boeddhistische monniken en pelgrims. Bovenop de stupa van Swayambunat staat een kubus met de ogen van Boeddha. Boeddha heeft geen mond, want hij die alles ziet en weet spreekt nooit. Rondom de stupa van Swayambunat liggen kleine pagoden, chaitya's, sikhara's, winkeltjes en woonhuizen.

Kathmandu  © Travelmarker Reizen nixOm het complex te bereiken moet je een flink stuk klimmen. Je wordt hiervoor beloond met een schitterend uitzicht over de stad en de Kathmandu vallei. Rond het tempelcomplex en langs de lange trap omhoog wemelt het van de apen, vandaar dat Swayambunath ook vaak de 'Apentempel' genoemd wordt. Je moet goed oppassen dat ze niks van je stelen. Vooral loshangende zonnebrillen en open tassen zijn favoriete prooi.

Er bestaat een legende over het heiligdom van Swayambounath : In het verleden was de vallei van Kathmandu een met lotusbloemen overdekt meer. Een van de lotusbloemen was de belichaming van Swayambhu, de oerboeddha, en gaf licht. Een boeddhistische heilige uit China besloot deze plek bewoonbaar te maken, en hakte met zijn zwaard een kloof in de rotsen uit. Hierdoor liep het meer leeg en bleef er een vruchtbare vallei achter. Op de plek van de lichtgevende lotusbloem verrees de stupa van Swayambunat.

Een nog grotere stoepa staat wat verder buiten Kathmandu in Bodnath.

Reizen naar Swayambunath

Bezoek Swayambunath met Travelmarker Reizen!
.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina Nepal

 klimaat
 geografie
 flora &  fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal

 transport
 hotels
 culinair
 communicatie

 bouwstenen
 rondreizen

 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan

Stel zelf jouw reis naar Nepal samen !

   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl