gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Communicatie

Bellen in Nepal

Vanuit de meeste grote plaatsen is het geen enkel probleem naar huis te bellen. Bellen met Europa is goedkoop wanneer je belt vanuit internetkantoortjes, die tegenwoordig ook buiten de toeristenplaatsen te vinden zijn. Waar je in Nepal wel veel last van hebt is regelmatige stroomuitval. In afgelegen Nepalese dorpjes is er soms een telefoon die met fm- zender en zonnepanelen werkt, maar reken in de bergen of dorpen nergens op. Het internationaal toegangsnummer van Nepal is 00-977- en voor Kathmandu 1.

Bouddha - Nepal  © Travelmarker Reizen nixMet de eigen GSM Je kunt afhankelijk van jouw provider met je GSM vanuit Nepal bellen naar Nederland. Of dit voor jouw abonnement het geval is en wat de gesprekskosten zijn, kun je bij je provider of op vakantiebellen.com nagaan. In Nepal kun je heel makkelijk een Nepalese simkaart aanschaffen. Aan te raden is een sim kaart van het merk Mero. Daarvoor dien je je paspoort mee te nemen en een pasfoto. Je kunt de kaart het beste in een winkel van het telefoonbedrijf kopen. Als je de SIM kaart namelijk op straat aanschaft, kan het lang duren voordat de straatverkoper de SIM kaart zal activeren. Als je niet direct een winkel van een GSM operator kunt vinden, vraag er dan naar in een supermarkt of een cybercafé. Het netwerk is niet in het gehele land operationeel maar in de steden en het laagland werkt de Nepalese sim redelijk goed. Soms heb je op een bergpas voldoende bereik, maar reken er niet teveel op.

Via Skype Indien je een eigen laptop of ander apparaat met een browser bij je hebt kun je bij hotspots op een aantal plaatsen en toeristencentra gratis het internet op om gratis of bijna voor niets te telefoneren met het thuisfront. Deze hotspots zijn meestal te vinden in hotels en restaurants.

Internetten en e-mailen in Nepal Vanuit Kathmandu, Bhaktapur, Patan, Pokhara en andere grote plaatsen is het geen enkel probleem online te gaan, er zijn voldoende internetcafés. Je krijgt soms zelfs de indruk dat iedereen die in het bezit is van een pc met internetaansluiting zich als cybercafé afficheert. Door deze concurrentiestrijd ligt het uurtarief laag, voor een halve euro kun je een uur lang surfen. Met een eigen laptop of tablet kun je op hotspots in steeds meer restaurants en hotels in Nepal gratis het internet op (wifi).

.

Alles wat je wil weten over telefoneren, postzaken en internetten in het buitenland

naar menu tips tips
Ga naar deze pagina om te zoeken naar telefoongidsen, gsm-tarieven in binnen- en buitenland, postdiensten, postcodes en posttarieven, voor tips over internet & e-mailen in het buitenland, adressen van cybercafés en nog veel meer.....

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina Nepal

 klimaat
 geografie
 flora &  fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal

 transport
 hotels
 culinair
 communicatie

 bouwstenen
 rondreizen

 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan

Stel zelf jouw reis naar Nepal samen !

   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl