gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Nepal culinair

Eten in Nepal

De keuken van Nepal  © Travelmarker Reizen nixDal bhat is hét volksvoedsel van Nepal. Het bestaat uit rijst met een soort linzensoep ernaast. Dal is Nepalees voor linzen.

Verder worden er, afhankelijk van het seizoen, gekookte groentes en aardappels bij geserveerd. Het wordt gegeten door steeds wat van de linzensoep door de rijst te scheppen, en de rijst dan met wat groente te eten.

De keuken van Nepal  © Travelmarker Reizen nixDaal bhat is dé manier om je honger te stillen. Volgens de traditie moeten de rijst en de linzen gratis aangevuld worden totdat je voldaan bent.
Ander Nepalees volksvoedsel is de chapati, een pannekoekachtig rond brood van enkel meel, dat kort gebakken wordt.

Nepalese knoflooksoep bestaat meestal gewoon uit gekookte knoflook waaraan vlak voor het opdienen verse knoflook voor de smaak wordt toegevoegd.

Naast de traditionele Nepalese keuken kun je je vooral in de toeristencentra tegoed doen aan de diverse internationale keukens en de typische toeristenmenus. De meest uitgebreide keuze aan restaurants heeft vanzelfsprekend de hoofdstad Kathmandu, met als goede tweede Pokhara.

Eten tijdens een lodge-trekking

Eet zoveel mogelijk in de lodge waar je slaapt, dit is ook in veel andere landen gebruikelijk. Op het eten wordt het meest verdiend, en het wekt dus irritatie als je je maaltijden steeds buiten de deur gebruikt. Bestel in de lodges in de bergen ook zoveel mogelijk dezelfde gerechten. Dit ondanks de soms uitgebreide menukaarten. Er wordt op hout gekookt, en eenzelfde gerecht voor een groep mensen kost veel minder hout dan allerlei verschillende gerechten.

Uitgebreide site over de keuken van Nepal, inclusief recepten.

Drank

Nepal heeft sterke drank van goede kwaliteit. Het bekendst zijn de rode Khukrirum en de Kathmandu wodkas. Marpha en Tukche staan bekend om hun vruchtenbranderijen . De verschillende biersoorten van Nepal zijn verkrijgbaar in 635 cc flessen. Hou er rekening mee dat je in de bergen je alcoholgebruik matigt in verband met hoogteziekte.

.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina Nepal

 klimaat
 geografie
 flora &  fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal

 transport
 hotels
 culinair
 communicatie

 bouwstenen
 rondreizen

 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan

Stel zelf jouw reis naar Nepal samen !

   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl