gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

De cultuur van Nepal

Religie in Nepal

Kalitempel - Nepal  © Travelmarker Reizen Nepal is meer dan de Himalaya, het 'dak van de wereld.' Ook de verschillende religies van het land maken Nepal tot een geliefd reisdoel. Het hindoe´sme en het boeddhisme zijn de voornaamste religies in Nepal. In het zuiden leven hoofdzakelijk hindoes, in het noorden boeddhisten.

Hoewel Nepal officieel een hindoe´stisch land is, kennen weinig landen zo´n mengelmoes van geloven als Nepal. Van de totale bevolking is 89,5% hindoe, 8% boeddhist, 2% moslim en minder dan 1% christen. Traditiegetrouw is men tolerant tegenover andere godsdiensten.

Nepalese monnik  © Travelmarker Reizen nixGeloof is Nepal onlosmakelijk verbonden met het dagelijkse leven. Monniken - ook wel lamaĺs genoemd - spelen hierbij vanzelfsprekend een belangrijke rol. De koning van Nepal wordt gezien als een re´ncarnatie van de hindoegod Vishnu. Ook qua bouwwerken kun je niet om het geloof heen. Overal in Nepal zie je grote of kleine tempels.

Nepal herbergt de enige levende godin ter wereld: Kumari. De naam Kumari betekent in het Nepalees 'puur'. In Kathmandu wordt met behulp van astrologen een meisje tussen de twee en vier jaar oud uit de juiste kaste uitgekozen. Zij moet tweeŰndertig goede eigenschappen hebben. Ze moet gezond en onbevreesd zijn, en ze mag niet huilen. Als haar horoscoop niet 'vloekt' met die van de koning is de zaak beklonken en verdwijnt ze achter de muren van een paleis. Haar voeten mogen nimmer de grond direct raken en zij mag geen aardse activiteiten ontplooien.

het aanbrengen van de tika - Nepal  © Travelmarker Reizen nixOp feestdagen deelt ze de tika (de rode stip) uit, en eens per jaar wordt zij door de stad rondgedragen. Haar goddelijkheid eindigt als zij voor het eerst menstrueert of een ontsierende wond oploopt. Dan gaat ze terug naar haar ouders die ze nauwelijks kent. Van staatswege ontvangt ze een 'uitkering' van rond de Ç 15 per maand. Geen man wil haar trouwen, want geloofd wordt dat haar echtgenoot niet oud zal worden. Geen benijdenswaardige maatschappelijke positie dus.

 

 

 

 

 

Kijk hier wat je te wachten staat als je geen goede hindu bent. Niet fijn !
.

Evenementen en feestdagen in Nepal

naar menu landeninfo landeninfo
Links naar sites over evenementen in Nepal

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina Nepal

 klimaat
 geografie
 flora &  fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal

 transport
 hotels
 culinair
 communicatie

 bouwstenen
 rondreizen

 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan

Stel zelf jouw reis naar Nepal samen !

boek een individuele rondreis bij TMreizen

   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl