gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

De fauna van Nepal

De dieren van Nepal

Olifantenbad in Chitwan  © Travelmarker Reizen Nepal biedt onderdak aan 180 soorten zoogdieren, waaronder 30 soorten groot wild. In de wildernis van het land leven neushoorns (die je zonder al teveel moeite in het Royal Chitwan National Park kunt zien), olifanten, tijgers en rode pandas. Op grotere hoogten wordt ook de Nepalese fauna meer en meer alpien, met onder andere wilde schapen, geiten en de zeldzame sneeuwluipaard en de zwarte Himalayabeer. Op het Nepalese platteland lopen geiten, kippen, buffels en varkens binnens- en buitenshuis rond. Reptielen en insekten die het land kent zijn onder andere krokodillen, slangen, vlinders, muggen en bijen.

de vogels van Nepal

Met 800 vogelsoorten is Nepal ook een favoriete bestemming voor ornithologen. Ongeveer 10 procent van de ons bekende vogelsoorten komen hier voor. Zonder al te veel moeite kun je in Nepal ooievaars, fazanten, adelaars, valken en gieren, koekoeken en uilen spotten.

de zeldzame rivierdolfijn

De zeldzame rivierdolfijn van Nepal wordt door milieuvervuiling en toenemende bevolkingsgroei bedreigd met uitsterven. Rivierdolfijnen komen in slechts vier rivieren in Nepal voor. Deze liggen in het Kailali district, op ongeveer 500 kilometer ten westen van Kathmandu. Een paar jaar geleden zijn er nog 250 rivierdolfijnen geteld, waarvan nu nog slechts een kleine honderd over zijn.

Waar kun je in Nepal dieren zien ?

neushoorns in Chitwan  © Travelmarker Reizen nixZowel in het buitenland als in Nepal zelf worden safari's naar het Chitwan National Park aanbevolen, waar je soms neushoorns en olifanten kunt zien, en als je veel geluk hebt tijgers.

De meest veelbelovende plek om tijgers te zien is het Royal Bardiya National Park in het verre westen van Nepal. Doordat het moeilijk bereikbaar is wordt het veel minder druk bezocht dan Chitwan. Ornithologen zullen aan hun trekken komen in het moerrassige Koshi Tappu reservaat

.

Natuurgebieden in Nepal

naar menu landeninfo landeninfo
Informatie over natuurgebieden in Nepal

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met Travelmarker Reizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina Nepal

 klimaat
 geografie
 flora &  fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal

 transport
 hotels
 culinair
 communicatie

 bouwstenen
 rondreizen

 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan

Stel zelf jouw reis naar Nepal samen !

boek een individuele rondreis bij TMreizen

   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl