gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

De flora van Nepal

De Nepalese flora

Nepalese platteland  © Travelmarker Reizen nixIn totaal telt Nepal meer dan 6500 soorten bloemen, planten, struiken en bomen. Het soort vegetatie wordt voornamelijk bepaald door de hoogteverschillen. Boven de 2500 meter zijn er rododendronbossen en in het oosten van Nepal diverse magnolia-soorten, boven de 2700 meter groeien alleen naaldbomen en boven een hoogte van 4050 meter is sprake van een alpiene plantengroei. Oorspronkelijk was het voorgebergte van de Himalaya bedekt met gemengd bos, maar dit is vrijwel geheel verdwenen door intensieve landbouw en brandstofvoorziening. Het bos dat er nog is in de heuvels en lagere regionen van de Himalaya bestaat voornamelijk uit sparren, kastanjes en eiken. De moerassige laagvlaktes van Nepal zijn tenslotte grotendeels bedekt met oerwouden.

Bedreigingen

in de bergen van Nepal  © Travelmarker Reizen nixDe enorme houtkap en de ermee gepaard gaande erosie is desastreus voor Nepal. Voorkom zoveel mogelijk dat je als bezoeker hierin je steentje bijdraagt. In Nepal wordt ten behoeve van de toeristenlodges jaarlijks enorm veel bos gekapt. Indirect draagt het toerisme hierdoor op jaarbasis bij aan het verlies van 30 ton grond door erosie. Kook tijdens een trek door Nepal op petroleumbranders of gas om het bos te sparen en bestel als je met meerdere mensen in een lodge overnacht zoveel mogelijk hetzelfde gerecht.

Vooral voor Nepal geldt: Leave nothing but footprints. Bekend is de enorme vuilnishoop die expedities langs de route naar de top van de Mount Everest hebben achtergelaten. Wis al je sporen van trektochten door Nepal uit door je afval mee te nemen en op daarvoor bestemde plaatsen achter te laten.

.

Natuurgebieden in Nepal

naar menu landeninfo landeninfo
Informatie over natuurgebieden in Nepal

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina Nepal

 klimaat
 geografie
 flora &  fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal

 transport
 hotels
 culinair
 communicatie

 bouwstenen
 rondreizen

 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan

Stel zelf jouw reis naar Nepal samen !

   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl