gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

De geografie van Nepal

Een verbijsterende diversiteit aan landschappen.

Nepal  © Travelmarker Reizen nixNepal is naar aziatische maatstaven een klein land. Van oost naar west is het ongeveer 800 km lang en van noord naar zuid ongeveer 200 km, dus ongeveer net zo groot als Engeland en Wales samen, of 3,5 keer Nederland. Het land ligt ingeklemd tussen noordoost India en zuidwest Tibet.

Nepal  © Travelmarker Reizen nixOndanks de kleine oppervlakte heeft Nepal een verbijsterende diversiteit aan landschappen. Nepal is van noord naar zuid verdeeld in de Hoge Himalaya, de Nepalese 'hill country' en de Terai, het laagland van Nepal dat zich gemiddeld op 200 meter boven de zeespiegel bevindt. Grofweg kan worden gezegd dat het noorden van Nepal in beslag wordt genomen door de hoge Himalayas. Hier liggen 8 van de hoogste 14 bergen boven de 8000m.

Chitwan, Nepal  © Travelmarker Reizen De tropische laagvlakte van de Terai ligt op minder dan 200 km afstand van deze hoogste bergen van de wereld langs de grens met India.

Hier liggen een aantal fraaie natuurreservaten, zoals het Nationale Park Chitwan en het Koninklijke Bardiya Park.

Nepal  © Travelmarker Reizen nixHet heuvellandschap tussen de Terai en het Himalayagebergte telt verschillende vruchtbare valleien. De grootste vallei is Kathmanduvallei waar ook de hoofdstad Kathmandu in ligt. Het samengaan van zulke verschillende landschaps- en klimaattypen op zo'n klein oppervlak is uniek in de wereld.
Nepal ligt op 29 graden noorderbreedte, dus op ongeveer dezelfde hoogte als Florida, Caïro, Hong Kong en Mexico. De breedteligging verklaart ook waarom in Nepal de boom- en sneeuwgrens zo hoog liggen.

.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina Nepal

 klimaat
 geografie
 flora &  fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal

 transport
 hotels
 culinair
 communicatie

 bouwstenen
 rondreizen

 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan

Stel zelf jouw reis naar Nepal samen !

boek een individuele rondreis bij TMreizen

   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl