gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

De geschiedenis van Nepal

Een roerige geschiedenis

Over de vroegste geschiedenis van Nepal zijn geen geschreven bronnen beschikbaar. Vanaf de 8e eeuw voor Chr. tot de 3e eeuw naChr. heersten de Kirati over het land. Ze werden opgevolgd door de Licchavi. Uit die periode stamt de oudst bewaard gebleven tekst. De Thakuri verdreven de Licchavi in 750, waarna een periode van choas aanbrak die tot 1200 zou duren. Aan het begin van de 12de eeuw kwam de macht in handen van de Malla die een einde aan deze donkere periode wistten te maken. Een grote bloeiperiode brak voor Nepal aan, die tot 1768 duurde. Vanaf dat jaar tot 1846 regeerde het koninkrijk Gorkha. Vervolgens kwam Nepal onder het bestuur van de Rana.
In 1951 werd Nepal weer een koninkrijk. In dat jaar werden de grenzen van Nepal ook weer opengesteld. Daarvan maakten de bergbeklimmers direct dankbaar gebruik. In 1953 bereikten de Nieuwzeelander Hillary en de Sherpa Tenzing Norgay als eersten de top van de hoogste berg op aarde, de Mount Everest. Daarmee kwam Nepal op de voorpagina's van de wereldpers. Er zijn tegenwoordig veel politieke partijen in Nepal, waarvan de communistische erg populair is in de heuvels.

Het einde van een dynastie
Medio 2001 was het land in rep en roer door een moordpartij in het koninklijk paleis. Volgens de officieele lezing bracht de kroonprins in een kwade (en blijkbaar beschonken) bui zijn familie om zeep, een tragedie waar ook zijn vader, de koning, het leven bij liet. Na deze daad sloeg de kroonprins de hand aan zichzelf, waarna Nepal geen koninkrijk meer was.

.

Laatste nieuws

naar menu landeninfo landeninfo
Ga naar deze pagina voor het laatste nieuws over Nepal

Historische plaatsen

naar menu landeninfo landeninfo
Lees meer over de historische plaatsen van Nepal

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina Nepal

 klimaat
 geografie
 flora &  fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal

 transport
 hotels
 culinair
 communicatie

 bouwstenen
 rondreizen

 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan

Stel zelf jouw reis naar Nepal samen !

boek een individuele rondreis bij TMreizen

   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl