gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Wat en hoe in het Nepalees

Hoe red je je in Nepal

Nepalees meisje  © Travelmarker Reizen nixNamaste is de vrolijke Nepalese groet. Het is een woord dat je veel zult horen, want het kan zowel 'hallo' als 'tot ziens' betekenen. Je begroet Nepalezen, zowel bij informeel als formeel bezoek, door de handen bij elkaar te vouwen en ‘namaste’ of bij een belangrijk persoon ‘namaskar’ te zeggen. Door het hoofd hierbij lichtjes te buigen toon je respect voor de ander.

De officiŽle en meest gesproken taal is het Nepali. Deze taal wordt door ongeveer 52 procent van de bevolking gesproken. In de toeristencentra en de grote steden kun je je met Engels redelijk goed redden. Daarbuiten verstaat men enkel de landstaal. Hou er rekening mee dat vrijwel geen enkele sjerpa het engels machtig is.

Het Nepali (of Nepalees) is verwant met het Hindi en behoord tot de Indo-europese taalgroep. De taal komt oorspronkelijk voort uit het Sanskrit; een taal die weer is gerelateerd aan het Latijn. Maha Radja is in het Latijn Mega Rex en Deva bijvoorbeeld Dea. Er zijn verder door het gehele land een groot aantal andere talen en dialecten te vinden, zoals het Bihari dat door ongeveer 18 procent van de bevolking gesproken wordt, en het Newari, het Bhojpuri, het Maithili en diverse Tibetaanse dialecten.

.

Online taalstudie

naar menu tips tips
Ga naar deze pagina om voor vertrek wat Nepalees te oefenen

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina Nepal

 klimaat
 geografie
 flora &  fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal

 transport
 hotels
 culinair
 communicatie

 bouwstenen
 rondreizen

 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan

Stel zelf jouw reis naar Nepal samen !
 

   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl