gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Tips voor een reis door Nepal - Gezondheid

reis terug  

Hoe blijf je gezond in Nepal

Nepal heeft staats- en privé-ziekenhuizen. Deze laatste zijn veelal in buitenlandse handen. Tijdens een trek hoef je echter nergens op te rekenen. Zorg ervoor dat je dan beschikking hebt over een zo compleet mogelijke medicijnkist

Hoogteziekte

Nepal  © Travelmarker Reizen nixHoogteziekte is een van de gevaarlijkste zaken waarmee je bij een verblijf in de bergen van Nepal te maken kunt krijgen. Een lichte hoofdpijn bij het opstaan is een van de symptomen van deze ziekte. Zorg ervoor veel te drinken, maar matig het gebruik van alcohol in de bergen. Wees terughoudend met het slikken van het zogenaamde wondermiddel Diamox. Dit geneesmiddel heeft een aantal vervelende bijwerkingen voor vooral wandelaars (onder andere 'slapende benen'). Als je het geringste vermoeden hebt dat je hoogteziekte hebt moet je direct afdalen. Verder klimmen kan dodelijk zijn. Zorg ervoor geledelijk te klimmen. Een vlucht van het laagland direct naar 4000 meter of hoger, gevolgd door een fikse klim te voet kan funest zijn. Zorg ervoor eerst te wennen aan het grote hoogteverschil door een of meerdere dagen rust te houden.

Helikopterdiensten

Nepal  © Travelmarker Reizen nixBij ziekte of een ongeval in de bergen kun je als je een radio, telegraaf of telefoon kunt vinden een helikopter laten oproepen. Dit kun je ook laten regelen door je ambassade of trekkingsagentschap. De helikopter vliegt niet voor er iemand een borgsom heeft betaald. Afhankelijk van het type kost een helikopter 500 ŕ 1500 USD per uur. Check als de situatie niet heel erg urgent is en de ongelukkige vervoerd kan worden natuurlijk eerst of er in de buurt van de plek waar je je bevind geen reguliere vlucht plaatsvind.

Artikel over gezondheidsrisico's en hoe deze te voorkomen

Zorg voor de juiste vaccinaties

Zorg voor een goede reisverzekering


.

Gezondheid op reis

naar menu tips tips
Alles over reizen en gezondheid

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina Nepal

 klimaat
 geografie
 flora &  fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal

 transport
 hotels
 culinair
 communicatie

 bouwstenen
 rondreizen

 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan

Stel zelf jouw reis naar Nepal samen !

   

                  

© 2017 www.travelmarker.nl