gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Activiteiten in Sri Lanka - Fietsen

reis terug  

Waar kun je het beste fietsen op Sri Lanka ?

ijsverkoop vanaf de fiets in Galle © Travelmarker ReizenSri Lanka leent zich uitstekend voor een fietsvakantie. Het is aan te raden om een mountainbike te nemen of een tourfiets met veel versnellingen (voor in het hoogland) en vooral goede banden (vanwege het vaak slechte wegdek). Het grootste gevaar vormt het bus- en vrachtverkeer in de buurt van de grotere steden. Colombo is vanwege de verkeersdrukte een afrader op de fiets.
Als je gewend bent in de bergen te fietsen is zijn de hooglanden ideaal terrein. De grotere hoogte zorgt ervoor dat het aangenaam koel is en het uitzicht is schitterend. Ook in het vlakke noorden kan redelijk gefietst worden maar het is daar vooral in onze zomervakantie erg droog en dus heet. Veel water meenemen dus. Het ministerie van toerisme heeft onlangs een aantal fietsroutes uitgezet. In het zuiden (Tangalle, Matara, Galle etc) voert een prachtige route langs tropische strandjes met goedkope guesthouses. Beschrijvingen hiervan kun je in elk geval op het vliegveld van Colombo bemachtigen, en als ze daar niet voorradig zijn bij het 'tourist office' in Colombo.

Fietsen langs ruïnes

De makkelijkste en tegelijk leukste manier om de belangrijkste bezienswaardigheden van de Culturele Driehoek te bekijken (Anuradhapura en Polonnaruwa) is per gehuurde fiets. te bekijken is per fiets. De afstanden zijn vooral in Anuradhapura net te groot om te voet af te leggen. Fietsen (meestal eenvoudige mountainbikes) kun je via elk hotel en guesthouse huren voor voor een gering bedrag per dag. Klimmen en afdalen doe je nauwelijks. Hoewel veel paden deels in de schaduw liggen moet je goed uitkijken niet te verbranden. Petje op dus en neem iets met lange mouwen mee, want je armen verbranden het eerst tijdens het fietsen. Het is slim om zo vroeg mogelijk te beginnen en als de zon het hoogst staat een siesta te houden.

Meenemen

Neem op je fietstocht in ieder geval reserveonderdelen (spaken, banden etc.) mee, de belangrijkere onderdelen zijn vaak van een lage kwaliteit of niet verkrijgbaar. Fietsenmakers zijn net als in andere Aziatische landen overigens wel bijzonder creatief in het oplappen van kapotte onderdelen, maar reken er nooit teveel op.

 

.

Alles wat je wil weten over fietsen

naar menu activiteiten activiteiten
Ga naar deze pagina voor tips en andere nuttige links over fietsen

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land
 klimaat
 geografie
 flora
 fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal
 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie
 arrangementen
 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan

Stel zelf jouw reis naar Sri Lanka samen !   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl