gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

De inwoners van Sri Lanka

Een dichtbevolkt eiland

Moeder & Kind © Travelmarker ReizenSri Lanka heeft ongeveer 18 miljoen inwoners (270 mensen per km˛. Tijdens een reis over het eiland zul je merken hoe gastvrij en vriendelijk de Srilankanen zijn. Je zult je best moeten doen om een Srilankaan te treffen die niet bij een ontmoeting een glimlach tevoorschijn tovert en je met raad en daad bij zal staan.

De bevolking groeit elk jaar met anderhalf procent. Van de bevolking is driekwart Singalees. De belangrijkste bevolkingsgroepen zijn de Tamils en de Singalezen. Sinds de jarenlange strijd tussen deze bevolkingsgroepen is afgelopen lijkt de toekomst voor Sri Lanka veelbelovend. Industrieproducten en het toerisme zijn de belangrijkste kostwinners in Sri Lanka. Desondanks is er veel werkeloosheid, en de kloof tussen arm en rijk wordt met de dag groter.

De Burghers van Sri Lanka vormden altijd een bijzonder deel van de bevolking. De benaming Burgher vindt oorsprong in het woord ‘burger’, welk woord eeuwen geleden duidde op de opkomende stedelijke klasse van vrije mensen, die in de stad woonden en zich bezighielden met de handel. De kleine en later soms grote zelfstandigen van toen. Het was een nieuwe middenklasse tussen de oude, feodale bovenklasse en de onvrije klasse die gebukt ging onder die bovenklasse. In 1883 werd het begrip wettelijk gedefinieerd door de Opperrechter van Ceylon. Burghers waren zij die, aan de kant van de in Sri Lanka geboren vader, minstens één Europese voorouder hadden, ongeacht de ethinisch afkomst van de moeder of andere etnische inbreng van de kant van de vader. Vandaar dat veel van de Europese namen van de Burghers tot de dag van vandaag gedragen worden. Toen de Portugezen arriveerden, begin 16e eeuw, vermengden de zeelui en andere bezoekende heren zich al gauw met Sinhalese vrouwen. Toen de Hollanders de kustregio van de Portugezen overnamen vluchtte die afstammelingen van de Portugezen het binnenland in, naar het Koninkrijk Kandy. Deze aanwezigheid van de Hollanders leidde ook weer tot vermenging met de plaatselijke bevolking. Daar waren niet slechts Hollanders bij betrokken maar ook andere Europeanen die de VOC in de handelspost toeliet. Tegen de tijd dat de Britten op hun beurt het koloniale gezag van de Hollanders overnamen besloten ongeveer 900 Burgher families in Ceylon te blijven en zij tekenden daartoe een brief van overgave en trouw aan het Britse gezag. Bij de volkstelling van 1981 telde de Burgher bevolking 39.374 personen.

.

De Sri Lankaanse cultuur

naar menu landeninfo landeninfo
Maak kennis met de Srilankaanse cultuur

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land
 klimaat
 geografie
 flora
 fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal
 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie
 arrangementen
 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan

Stel zelf jouw reis naar Sri Lanka samen !   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl