gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Sri Lanka - Badulla

reis terug  

Badulla

Het op bijna 700 meter hoogte gelegen Badulla is een van de oudste steden van het eiland. De Portugezen hielden de plaats korte tijd bezet, en legden Badulla bij hun vertrek in de as. Hier, in het uiterste zuidoosten van het Srilankaanse hoogland, eindigt de spoorweg van die van de hoofdstad Colombo door de hooglanden loopt. Ook als je per bus reist zul je in deze 'poort naar het oosten' waarschijnlijk moeten overstappen tijdens een rit van de hooglanden naar de oostkust.

Bezienswaardigheden

Op 6 kilometer afstand liggen de indrukwekkende 60 meter hoge Dunhinda watervallen. De waterval is het meest spectaculair in onze zomermaanden. Er vertrekken regelmatig bussen vanuit Badulla die je bij het begin van een rotsachtig pad op 1 km vanaf de waterval brengen (goede schoenen !). In het weekend en op feestdagen kan het hier erg druk zijn. Je kunt de waterval ook per tuk-tuk bereiken (afdingen!). Tien kilometer ten zuidoosten van Badulla ligt de 1850 meter hoge Namunukula, die beklommen kan worden.

praktisch

In Badulla zijn voldoende restaurants en hotels. Vanaf Badulla rijden bussen naar Bandarawela (om de 20 minuten), Nuwara Eliya (elk haf uur), Ella (om de 2,5 uur) en minder frequent naar Kandy, Colombo, Matara, Galle en Monaragala. Hou er rekening mee dat de meeste diensten er rond 16.00 uur of eerder mee stoppen.

.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met Travelmarker Reizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land
 klimaat
 geografie
 flora
 fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal
 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie
 arrangementen
 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan

Stel zelf jouw reis naar Sri Lanka samen !

   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl