m
gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Sri Lanka - Beruwela

reis terug  

Beruwela en Alutgama

Beruwela © Travelmarker ReizenBeruwela ligt zon 56 kilometer ten zuiden van Colombo. De badplaats vormt het begin van een 120 kilometer lange kuststrook die in rap tempo wordt volgebouwd met resorts. Het strand van Beruwela wordt de 'gouden mijl genoemd vanwege de de goudgele kleur van het zand.
De plaats is een van de oudste Arabische nederzettingen op het eiland. De eerste Arabische kooplieden arriveerden hier in de 11e eeuw. Nog altijd is Beruwela voornamelijk een moslimstad. De Kachchimalai Moskee, die hoog op een kaap boven de stad uittorent, is het belangrijkste islamitische heiligdom van Sri Lanka en de oudste moskee van het land. Het is volgens de overlevering gebouwd door de Arabische kooplieden die hier in de 11e eeuw aankwamen. Elk jaar trekken talrijke pelgrims naar de moskee tijdens de feesten die het einde van de Ramadan aankondigen.

groentekraam © Travelmarker ReizenEen andere bezienswaardigheid is de dagelijkse vismarkt in het drie kilometer verderop gelegen stadsdeel Alutgama. Hier moet je ook zijn als je wilt internetten, bellen (hotels in Beruwela reken veel geld voor een telefoontje naar huis) en boodschappen wilt doen. Ook het meest nabijgelegen station vanaf Beruwela ligt hier. Verder is de maandagmarkt van Beruwela bijzonder de moeite waard, vooral als je een indruk wilt krijgen van de groentes en het fruit dat op Sri Lanka te koop is. Beruwela, Alutgama en Bentota zijn eigenlijk aan elkaar vastgegroeid tot n lang dorp.

De zee voor Beruwela is geschikt voor kinderen omdat de branding deels wordt getemperd door een rif. Het rif is echter grotendeels vernietigd, dus veel is er onder de zeespiegel niet te zien.

Reisaanbiedingen naar Beruwela

Via trivago kun je de hotelprijzen in Beruwela van ruim 200 boekingssites direct vergelijken en zo flink besparen op jouw verblijfskosten!

Travelmarker Reizen bezoekt Beruwela tijdens een van de rondreizen naar Sri Lanka

.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met Travelmarker Reizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land
 klimaat
 geografie
 flora
 fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal
 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie
 arrangementen
 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan

Stel zelf jouw reis naar Sri Lanka samen !   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl