gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Sri Lanka - Colombo

reis terug  

Colombo

Colombo - Galle Face Green © Travelmarker ReizenColombo telt 600.000 inwoners en ligt aan de westkust van het eiland. In Colombo staat alles kriskras door elkaar heen. Koloniale huizen staan in de schaduw van moderne kantoorgebouwen; moderne woonwijken naast shantytowns en tempels naast moskeen. Het is geen mooie stad, maar als je haar beter leert kennen zeker de moeite waard. Colombo is in het verleden meermaals in het nieuws geweest met zware bomaanslagen. Veelal waren zakencentra, militaire posten en bijeenkomsten van politieke partijen doelwit van de Tamils. Sinds het bestand van begin 2002 loop je weinig risico, maar blijf indien de Tamils en Singhalezen weer slaags raken zover mogelijk uit de buurt van deze potentieele doelwitten.

Full Moon Parade Colombo © Travelmarker ReizenDe 'Full Moon' parade van Colombo is in de laatste jaren uitgegroeid tot een grootser spektakel dan dat van Kandy. Tientallen olifanten nemen eraan deel, evenals honderden dansers en muzikanten. Het voor veel geld reserveren van een stoel is niet nodig, tenzij je een hekel hebt aan staan of lopen. De stoet is zonder problemen vanaf de stoep te zien. Laat je er dus niet inluizen voor 50 euro of meer een plaatsje te bemachtigen, dat is weggegooid geld.

Hotels

In een drukkend hete en aan uitlaatgassen rijke stad als Colombo is het slim een hotel uit te kiezen dat aan de kust ligt. Het Galle Face Hotel is er zo een, en is een landmark in de stad. Verschillende groten der aarde hebben hier gelogeerd, van Sir Laurence Olivier tot keizer Hirohito van Japan. Hoewel de kamers, en dan wel vooral de badkamers aan een opknapbeurt toe zijn kom je hier vooral op de koloniale sfeer van weleer op te snuiven. Het zwembad ligt naast de enorme balzaal direct aan zee. Je kunt ook direct aan de kust dineren en zonnebaden, maar als de wind verkeerd staat ontneemt de lucht van het riool je alle lust hiertoe. De kamers verschillen vooral qua grootte en uitzicht nogal, dus bekijk ze eerst. Het buffetontbijt is goed en uitgebreid. Ook als je hier niet overnacht is dit de plek voor een high tea, cocktail of diner.


Boek een kamer in het Galle Face of een ander historisch hotel in Colombo via Travelmarker Reizen

Transport

Colombo is vanzelfsprekend de transporthub van het eiland. Hiervandaan vertrekken bussen en treinen naar alle windstreken. Tuktuks volop, maar taxi's zijn moeilijk te herkennen en vaak alleen via hotels te regelen. De rit naar het vliegveld duurt afhankelijk van de drukte 45 minuten tot 1,5 uur. Leg geen lange afstanden per tuk-tuk af, met de uitlaatgassen in Colombo valt niet te spotten, dus je komt er kotsmisselijk uit. Korte afstanden in de stad per tuk-tuk kosten rond 1 euro. Je weet dat je een korte rit hebt als je in hetzelfde af aangrenzende district blijft, dat aangegeven wordt als Colombo 1, 2, 3 etc. Wel flink afdingen voordat je instapt.

Reizen naar Colombo

Travelmarker Reizen bezoekt Colombo tijdens de rondreizen naar Sri Lanka

Nuttige links

Beknopte beschrijving van Colombo en andere steden. Met foto

Beknopte info over Colombo. Met foto´s

 

.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met Travelmarker Reizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land
 klimaat
 geografie
 flora
 fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal
 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie
 arrangementen
 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan

Stel zelf jouw reis naar Sri Lanka samen !   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl