gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Sri Lanka - Dambulla

reis terug  

Dambulla

rotstempel van dambulla © Travelmarker ReizenDe beroemde grottempel van Dambulla ligt op 12 km ten zuiden van Sigiriya. In de eerste eeuw voor Christus verbleef koning Valagambahu tijdens een 14-jarige verbanning in de grotten van Dambulla. Hij doodde zijn tijd met de aanleg van een schitterende rotstempel. In latere eeuwen werd de tempel meermaals gerestaureerd en overgeschilderd en in 1991 werd hij op de wereldmonumentenlijst geplaatst.
Het uitzicht vanaf de 160 meter hoge top van de rots is adembenemend, de klim via veel trappen en rotspartijen zwaar. In totaal zijn er vijf heilige ruimtes op ca. 125 m. hoogte, een behoorlijke klim dus. Langs de trappen zitten veel bedelende mensen. In de eerste grot ligt een ruim 15 meter lange uit de rots gehouwen Boeddha. De fresco's op de muren dateren waarschijnlijk uit de 15e eeuw.

de grottempel van Dambulla © Travelmarker ReizenDe tweede grot is de grootste en meest indrukwekkende. Hier bevinden zich 150 levensgrote beelden van goden, waaronder beelden van Hinduļstische goden als Vishnu en Ganesha. Het plafond is versierd met fresco's die gebeurtenissen in het leven van Boeddha uitbeelden en belangrijke fragmenten uit de geschiedenis van de Singalezen. Ze zijn tussen de vijftiende en achttiende eeuw aangebracht.

Reizen naar Dambulla

Travelmarker Reizen bezoekt Dambulla tijdens de rondreizen naar Sri Lanka
.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met Travelmarker Reizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land
 klimaat
 geografie
 flora
 fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal
 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie
 arrangementen
 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan

Stel zelf jouw reis naar Sri Lanka samen !

   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl