gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Sri Lanka - Horton Plains

reis terug  

Horton Plains

Horton Plains - hagedis © Travelmarker ReizenDe uitgestrekte en onbewoonde vlakte Horton Plains ( boven de 2000 m hoogte) is een nationaal park dat een dagtrip waard is. Het is een van de meest bijzondere nationale parken van Sri Lanka en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO. De entreeprijs liegt er niet om, je moet maar liefst 18 euro per persoon neertellen om het park binnen te mogen. Bij de entree kun je indien je dat wenst voor circa 6 euro een gids nemen, alhoewel deze niet echt nodig is om de weg te vinden. Je kunt er urenlang wandelen zonder het gevoel te hebben in Sri Lanka te zijn. Het is een wereld die je eerder in de gematigde streken dan in het tropische Sri Lanka zou verwachten. Uitgestrekte graslanden wisselen af met mooie nevelwouden. Met wat geluk kun je hier sambar herten, apen en zeer zeldzame hagedissen zien. Er leven 24 verschillende zoogdieren (waaronder makaken, paardherten, roestkatten en luipaarden), 9 soorten reptielen en 87 vogel soorten. Tussen de boomvarens, rododendrons en mospakketten huizen vliegenvangers, spechten, waaierstaarten en diverse andere bijzondere vogels. Er zijn vier vogelsoorten die enkel in het Horton Plains National Park voorkomen: de ceylonvliegenvanger, de ceylonese brilvanger, de blauwe kitta en de Srilankaanse houtduif. World’s End, op een uur lopen vanaf de entree, is een uitzichtspunt boven een bijna 900 meter diepe afgrond waarmee het plateau in het zuiden eindigt. Hoewel het uitzicht adembenemend is, doet het niet echt aan het einde van de wereld denken en is de omschrijving van Worlds end in veel reisgidsen ons iets te lyrisch. Het uitzicht vanaf Adams Peak is vele malen indrukwekkender. Vlakbij World’s End ligt Mini World’s End, de afgrond is hier  270 meter diep. Het mooiste uitzicht heb je in de periode van oktober tot maart voor 10 uur 's ochtends. Later dan dat tijdstip of buiten die maanden is het vaak te mistig.

Horton Plains - Bakers Falls © Travelmarker ReizenVanaf Worlds end kun je de plateaurand verder omhoog volgen totdat je na een half uur door een kloof gedwongen wordt rechtsaf te buigen en afscheid moet nemen van de mooie vergezichten. De meeste mensen gaan vanaf Wolds End direct door over het hoofdpad naar het in het grillige bergbos gelegen Bakerfalls. De waterval is niet erg hoog, ruim 20 meter, maar vooral indrukwekkend vanwege zijn breedte. Rondom de waterval groeien veel rododendrons en varens. Iets verder langs de route ligt de Governors pool waar je kunt zwemmen als het water je op deze hoogte niet te koud is. Als je zonder stops het rondje via Worlds End, Bakersfalls en de Governorspool loopt ben je twee uur onderweg. Een eenvoudige wandeling zonder al teveel klimmen en dalen, die een goede voorbereiding kan zijn voor zwaardere treks door de hooglanden van Sri Lanka, zoals de tocht naar Adams Peak.

Reizen naar Horton Plains

Travelmarker Reizen bezoekt Horton Plains tijdens een van de rondreizen naar Sri Lanka

Nuttige links

Beknopte info over de Horton Plains. Met foto´s
.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met Travelmarker Reizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land
 klimaat
 geografie
 flora
 fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal
 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie
 arrangementen
 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan

Stel zelf jouw reis naar Sri Lanka samen !   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl