gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Sri Lanka - Nuwara Eliya

reis terug  

Nuwara Eliya

theeplantage bij Nuwara Eliya © Travelmarker ReizenAls je bij Sri Lanka denkt aan een altijd zonnig tropisch eiland moet je een bezoek brengen aan Nuwara Eliya (spreek uit: Nurelija) in de hooglanden van Sri Lanka. Nuwara Eliya ligt in een ellipsvormig dal aan de voet van de Pidurutalagala, op 193 km ten oosten van Colombo. Omdat Nuwara Eliya op maar liefst 1884 meter hoogte ligt, kan het er vooral 's avonds bijzonder koud zijn. Dit bijzondere klimaat beviel vooral de koloniale Britten zeer goed, die dan ook massaal naar Nuwara Eliya toe trokken.
Het Grand Hotel, eens de residentie van de Britse gouverneur, is het beroemdste bouwwerk van Nuwara Eliya. Liefhebbers van paardrijden, golf of vissen (op forel) komen ruimschoots aan hun trekken in Nuwara Eliya. Nuwara Eliya telt 20.000 inwoners.

De Hakgala Botanical Garden bij Nuwara Eliya is één van de drie botanische tuinen in Sri Lanka en de hoogst gelegen ter wereld. De botanische tuin ligt in het verlengde van het Hakgala natuurreservaat. De tuin huist meer dan 10.000 verschillende planten soorten en staat bekend om haar rozen, orchideeën en varens. Verder zie je hier ruim 100 jaar oude Japanse cederbomen, Engelse eikenbomen en Himalaya dennenbomen.

Reizen naar Nuwara Eliya

Travelmarker Reizen bezoekt Nuwara Eliya tijdens de rondreizen naar Sri Lanka

Beknopte beschrijving van Nuwara Eliya en andere steden. Met foto

 

.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land
 klimaat
 geografie
 flora
 fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal
 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie
 arrangementen
 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan

Stel zelf jouw reis naar Sri Lanka samen !   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl