gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Sri Lanka - Sigiriya

reis terug  

De rotsvesting Sigiriya

Sigiriya © Travelmarker ReizenVolgens sommigen is een bezoek aan Sigiriya, een reusachtige monolithische rots midden in een droge savannevlakte, het hoogtepunt van een reis naar Sri Lanka. De steile rots van Sigiriya torent zeker 175 meter boven het omringende landschap uit.

De beste tijd om de rots van Sigiriya te bezoeken is in de vroege ochtend of in de namiddag. De klim is namelijk nogal inspannend, en in verband met de hitte tijdens het middaguur kun je dat tijdstip van de dag het beste mijden. In het begin stijg je via een aantal trappen tot de 'mirror wall' een muur waarin de eerste bezoekers van Sigiriya graffiti hebben gekrast die wetenschappers een goed inzicht hebben gekregen in de ontwikkeling van de Singalese taal.

muurschildering Sigirya © Travelmarker ReizenBij het begin van de graffittimuur gaan twee wenteltrappen steil omhoog naar een nis waarin je de meest indrukwekkende niet-religieuze fresco's van Sri Lanka kunt bewonderen. Ook hier is het verboden flitslichtslicht te gebruiken, maar in de namiddag is er voldoende licht om zonder licht te fotograferen.

 

Sigiriya © Travelmarker ReizenVia de 'mirror wall' arriveer je op een platform bij een steile trap tussen gigantische leeuwenpoten. Via een uiteindelijk gammele ijzeren trap klim je nog verder omhoog naar de top van de rots en kom je op het plateau van Sigiriya aan. Hier heeft koning Kaspaya in de 5e eeuw zijn rotsvesting en paleis gebouwd, maar daar is behalve de resten van muren en een aantal waterreservoirs nog maar weinig van bewaard gebleven. Vanaf het plateau heb je een schitterend uitzicht over de omgeving van Sigiriya. De rots staat als geheel op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Sigiriya zelf is een klein en weinig verheffend dorp van een paar huizen, drink- en souvenirstalletjes en een beperkt aantal hotels.

Reizen naar Sigiriya

Travelmarker Reizen bezoekt Sigiriya tijdens de rondreizen naar Sri Lanka

Nuttige links voor Sigiriya

Veel achtergrondinformatie en foto's over de indrukwekkende rots van Sigiriya.

Info en foto's van Sigirya

Foto's van Sigirya

Beknopte info over Sigiriya. Met foto´s

Beknopte beschrijving van Sigirija en andere bezienswaardigheden in Sri Lanka.
.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land
 klimaat
 geografie
 flora
 fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal
 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie
 arrangementen
 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan

Stel zelf jouw reis naar Sri Lanka samen !   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl