gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Sri Lanka - Sinharaja

reis terug  

Sinharaja Forest Reserve

Sinharaja Forest © Travelmarker ReizenHet Sinharaja Forest is een tropisch regenwoud in het zuidwesten van het eiland. Dit ongerepte regenwoud is het grootste intact gebleven restant van de oerbossen waarmee Sri Lanka ooit bedekt was. Hierom is het Sinharaja Forest in 1989 opgenomen in de lijst van World Heritage Sites en is 112 vierkante km beschermd natuurgebied.

Maar liefst 70 procent van de 190 soorten bomen die in Sinharaja staan komen enkel op Sri Lanka voor. Inwoners van het bos zijn verschillende apensoorten, varanen en de reuze eekhoorn. Hoewel de luipaard een zelden geziene verschijning in het natuurgebied is, komt dit dier nog wel in Sinharaja voor. Sinharaja is vooral een bijzonder goede plek om vogels te zien.

Kudawa in het noordwesten is de meest geschikte basis voor een bezoek aan het Sinharaja Forest Reserve. Hier ligt ook het research centre van het natuurgebied.

De rit van Colombo naar Sinharaja neemt ongeveer 4 uur in beslag. Je rijdt door een schitterend heuvellandschap. Je kunt Sinharaja op diverse plekken binnen, maar Kudawa in het noordwesten is de meest geschikte plek. Vanzelfsprekend kun je onder begeleiding van een ranger diverse voettochten door Sinharaja maken. Hou er wel rekening mee dat Sinharaja vrijwel het hele jaar door een bloedzuigerrijk gebied is.

Uitgebreide site over Sinharaja. Veel wetenschappelijke info, maar als je goed zoekt ook nuttige toeristische info over het natuurgebied

Info over de flora en fauna van het Sinharaja Forest Reserve

Verslag van een voettocht in het Sinharaja Forest Reserve
.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land
 klimaat
 geografie
 flora
 fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal
 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie
 arrangementen
 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan

Stel zelf jouw reis naar Sri Lanka samen !   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl