gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Sri Lanka culinair

Kok van het Queenshotel in Kandy © Travelmarker Reizen   een ideaal land voor liefhebbers van vis © Travelmarker Reizen

De Srilankaanse keuken

de keuken van Sri Lanka © Travelmarker ReizenHoewel de keuken van Sri Lanka niet zo verfijnd is als andere Aziatische keukens, zoals bijvoorbeeld die van Thailand, valt er op culinair gebied toch bijzonder veel te ontdekken. Als je niet op reis bent om hetzelfde te eten als thuis zul je vooral genieten van de 'rice and curry' die in vrijwel alle restaurants geserveerd wordt (€2 tot 4). Dit gerecht bestaat uit rijst met een groot aantal bijgerechten zoals dal (linzen), papadam en naar keuze vis, kip of beef. 'Rice and Curry' wordt voor rond de €1 voor de werkende srilankaan ook als lunchpakket op veel plekken langs de kant van de weg verkocht (tussen 11 en 2 uur). Als je hier voor de lunch geen zin in heb zijn er volop kraampjes waar je snacks kunt kopen. Aan de kust kun je je tegoed doen aan al het goede dat de zee te bieden heeft. Waar Sri Lanka vooral in excelleert is de enorme keuze die je er aan fruit hebt; vrijwel alle fuitsoorten van Azië kun je hier proeven.

Recepten

Een tiental Sri Lankaanse recepten. Vooral een aanrader vanwege de Nederlandse eenheidsmaten. Geen foto's

Een aantal Sri Lankaanse recepten. Nederlandse eenheidsmaten

Een groot aantal recepten uit de Sri Lankaanse keuken. Met foto's en hinderlijke pop-ups

Drank

bar © Travelmarker ReizenSri Lanka heeft op twee landen na de grootste theeproductie ter wereld. Pure, heldere roodbruine Ceylon thee drinkt het best bij de lunch of in de middag. Koffieleuten zullen teleurgesteld zijn, de Srilankaanse koffie is letterlijk een slap aftreksel van wat wij gewend zijn. Geef bij thee en koffie altijd duidelijk aan of je er wel/geen suiker of melk in wilt, want veel gelegenheden serveren je automatisch een mierzoete bak thee of koffie met melk. Frisdrank is overal te koop, vooral natuurlijk cola en fanta. Veel lekkerder zijn de versgeperste fruitsapjes. Alcoholische dranken zijn voornamelijk in bars van de luxueuzere hotels te krijgen. In de meeste restaurants kun je wel bier bestellen. Veel plaatsen hebben ook bars die gekoppeld zijn aan (staats)slijterijen. Hier wordt vooral de beruchte Srilankaanse arak geschonden, een distillaat uit rijst.

.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land
 klimaat
 geografie
 flora
 fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal
 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie
 arrangementen
 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan

Stel zelf jouw reis naar Sri Lanka samen !   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl