gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Tips voor een reis door Sri Lanka - Fotograferen en filmen

reis terug  

Fotograferen in Sri Lanka

vissersmand - Negombo © Travelmarker ReizenSri Lanka is een bijzonder fotogeniek land. De variatie in landschappen lijkt wel oneindig, evenals de lichtval. Het leven is kleurrijk en laat zich graag vastleggen. Daarnaast telt het land een onvoorstelbaar aantal magnifieke overblijfselen uit het verleden; hoogtepunten die de voorraad film rap doen slinken. Als je het vooraf vriendelijk vraagt is er vrijwel geen srilankaan die er moeite mee heeft om gefotografeerd te worden. Vaak vraagt men wel om de foto op te sturen. Beloof dit nooit als je dit niet van plan bent te doen.

Bijzonder is dat ook de meeste monikken er geen moeite mee hebben gefotografeerd te worden. Maak van deze kennis geen misbruik, vooral bij monikken is het belangrijk eerst toestemming voor een foto te vragen.

Je zult in Sri Lanka waarschijnlijk ook gaan fotograferen in de natuurgebieden. Zorg ervoor altijd een telelens paraat te hebben, vooral als je een boottocht maakt over een rivier waarlangs veel dieren leven. Om details en dieren in dicht regenwoud te fotograferen heb je zeer lichtgevoelige teleenzen nodig om bewegingsonscherpte te voorkomen.

Tip

Je zult er als toerist nooit bij nadenken, maar voor de Singalezen is het ongepast om met de rug naar een Boeddhabeeld toegekeerd te poseren. Dit wordt opgevat als een grove belediging. Maak zeker geen foto's met flits van antieke muurschilderingen, het flitslicht doet deze fresco's hun kleur verliezen. De beste foto's maak je vooral in een tropisch land als Sri Lanka vroeg in de ochtend of laat in de middag.

.

Algemene tips voor mooie vakantiefoto's

naar menu tips tips
Ga naar deze pagina voor tips & trucs

Algemene tips voor het maken van een goede vakantiefilm

naar menu tips tips
Ga naar deze pagina voor videotips

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land
 klimaat
 geografie
 flora
 fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal
 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie
 arrangementen
 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan

Stel zelf jouw reis naar Sri Lanka samen !   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl