gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Tips voor een reis door Sri Lanka - Geldzaken

reis terug  

Geld wisselen in Sri Lanka

Srilankaanse kruidenier © Travelmarker ReizenDe munteenheid is de Sri Lanka rupee, afgekort lkr. In de grote Sri lankaanse steden kun je overal met je creditcard geld pinnen. Met je gewone postbank (cirrus) pinpas kunt bij de meeste filialen van de Sampahtbank geld pinnen. Op het vliegveld kun je bij verschillende banken in de aankomsthal geld wisselen of pinnen. Het is verder in bijna in ieder Sri lankaans hotel en restaurant mogelijk geld te wisselen. De koers is daar echter vrijwel altijd lager dan bij de bank. Overigens worden cash euro's ook door veel kleinere hotels ageaccepteerd. In veel hotels kun je met een creditcard betalen. Neem nieuwe bankbiljetten mee. Oude worden vaak geweigerd.

Rupees terug wisselen

Hou er wel rekening mee dat rupees alleen op het vliegveld zijn terug te wisselen naar dollars en euro. Rupees kunnen buiten Sri Lanka niet gewisseld worden. Zorg er verder voor aan het einde van de reis 1000 rupees achter te houden voor de vertrektax.

Prijzen

Een vakantie in Sri Lanka hoeft niet duur te zijn. Door net als de lokale bevolking te onderhandelen kun je vooral als toerist flink afdingen. Overdrijf het echter niet en let op wat de lokale bevolking betaalt. In de meeste hotels en restaurants wordt automatisch 10 procent aan fooi bij het totaalbedrag gerekend. Het is daarnaast natuurlijk wel gebruikelijk om bagagedragers en kamermeisjes ook een fooi te geven.

Openingstijden banken

De banken op het eiland zijn van maandag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 13.00 uur (soms tot 15.00 uur) open.

.

Algemene info over geldzaken in het buitenland

naar menu tips tips
Zoek pinautomaten en creditcardmaatschappijen wereldwijd en nog veel meer...

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land
 klimaat
 geografie
 flora
 fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal
 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie
 arrangementen
 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan

Stel zelf jouw reis naar Sri Lanka samen !

   

              

© 2019 www.travelmarker.nl