gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Transport - Per trein

reis terug  

van Colombo naar Badulla © Travelmarker Reizen

Van Colombo door de hooglanden naar Badulla

De treinreis door de hooglanden van het eiland is ondanks dat een rit per trein over het eiland altijd langer duurt dan een rit met de bus zeker de moeite waard. Probeer een eerste klas treinkaartje te bemachtigen. Vaak is de eerste klas al weken voor de reis uitverkocht. Helemaal uitverkocht is hij vaak niet, want wanneer je een plaatsje reserveert in Colombo blijft hij voor je gereserveerd tot aan Badulla. Veel reizigers stappen echter al veel eerder uit en dan zijn er dus plaatsen over. Bij het loket moet je dus gewoon blijven aandringen op een treinticket eerste klas.
Het mooiste uitzicht in de trein heb je vanaf het balkon van de eerste klas. (Daarom heb je eerste klas kaartjes nodig.) Schuif de deuren open voor een fantastisch uitzicht.

Het gedeelte tussen de hoofdstad en Kandy voert door een jungle-achtig landschap. Kandy is een van Sri Lanka's toeristische trekpleisters en dus een tussenstop waard. Na Kandy gaat het spoor langzaam omhoog het berglandschap in. Onderweg zie je veel theeplantages en watervallen. Veel reizigers stappen in de buurt van Nuwara Eliya uit en nemen daar vervolgens de bus naar Nuwara Eliya (spreek uit: Nurelija). Deze busreis is geen pretje. De bus rijd langs steile afgronden en zit vaak tjokvol.

.

Algemene informatie over treinreizen

naar menu transport transport
 

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land
 klimaat
 geografie
 flora
 fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal
 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie
 arrangementen
 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan

Stel zelf jouw reis naar Sri Lanka samen !

   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl