gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Duiken in Thailand

reis terug  

Duiklokaties in Thailand

zacht koraal © Travelmarker ReizenMet bijna 2000 kilometer aan kustlijn valt er in Thailand genoeg te duiken. De meeste duikfaciliteiten vind je in de Thaise toeristencentra als de badplaats Pattaya en het eiland Phuket. Vooral rond Phuket liggen een groot aantal duiklokaties. Helaas zijn de meeste van deze duiklokaties door de vele duikers en het vissen met dynamiet behoorlijk beschadigd. Vanaf Phuket kun je gaan duiken bij Koh Phi-Phi, Ao Phang-Nga (ruim 1 uur varen) en de beroemde Similan- en Surin-eilanden in de Andaman Zee (4 uur varen per speedboat). Beide eilandgroepen hebben de beste duiklokaties van Thailand en zijn inmiddels beschermde marinereservaten. Vooral de Burma Banks ten noordwesten van Koh Surin zijn de laatste jaren dé duikstek bij uitstek aan het worden. Vrijwel iedere duikschool in Phuket vaart in het hoogseizoen met een eigen live-a-board naar de Similan- en Surin eilandengroep, dus het kan bij de toplokaties druk zijn. Andere duikstekken en duikfaciliteiten vind je bij eilanden als Koh Samui, Koh Phangan en Koh Tao in de Golf van Thailand. Het laatste eiland is een echte favoriet bij duikers. Ook populair zijn de eilanden voor de kust bij Krabi. Alle hierboven beschreven duiklokaties -met uitzondering van de Burma Banks- zijn ook geschikt om te gaan snorkelen, aangezien het koraal vlak onder de zeespiegel begint.

Duikseizoen in Thailand

duiken in Thailand © Travelmarker ReizenHet duikseizoen voor de Andaman Zee ligt tussen december en april, met de tweede helft van die periode als beste tijd. Tussen maart en april maak je veel kans walvishaaien en mantaroggen te zien rond Thaise eilanden in de Andaman Zee, zoals Similan en Surin. In de Golf van Thailand is het het hele jaar mogelijk te duiken. Voor dit gebied zijn de maanden augustus en september de beste periode om te gaan duiken.

 

.

Alles wat je wil weten over duiken

naar menu activiteiten activiteiten
Ga naar deze pagina voor tips en andere nuttige links over duiken en duikreizen wereldwijd

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met Travelmarker Reizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land
 klimaat
 geografie
 flora & fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal
 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie

 bouwstenen
 rondreizen

 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan

Stel zelf jouw reis naar Thailand samen !   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl