gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Wandelen in Thailand

reis terug  

Trektochten in Noord-Thailand

trekking © Travelmarker ReizenVanaf Chiang Mai, Chiang Rai en een aantal andere plaatsen in het noorden van Thailand worden een- tot meerdaagse voettochten georganiseerd. Het aanbod varieert van ééndaagse excursies tot tochten van een week, inclusief een tocht op een bamboevlot en een rit op de rug van een olifant.
Je loopt over smalle paadjes door een sterk afwisselend heuvellandschap met bamboebossen, olifantsgras, jungle, rijstvelden en katoen- en tabakplantages. De kans is niet gering dat je een illegaal opiumveld tegenkomt. Hoewel de papaverteelt in Thailand officieel is verboden, houden de bergvolken er op moeilijk vindbare plekken nog kleine opiumvelden op na. Af en toe moet je riviertjes doorwaden
.

Akha vrouwen - Noord-Thailand © Travelmarker ReizenOnderweg in het noorden van Thailand ontmoet je verschillende bergvolken, zoals de Meo, Karen, Lahu, Lisu, Akha, yao en Shan, allen met hun eigen cultuur, kleding en tradities.

De meerdaagse trektochten in Noord-Thailand vereisen een redelijke conditie, aangezien de dorpen van de uit Tibet, Laos, Birma en China afkomstige bergvolken vaak hoog in de bergen en/of diep in de jungle verscholen liggen. Hou er rekening mee dat veel makkelijk bereikbare Noord-Thaise dorpjes inmiddels platgewalst zijn door toeristen, en dat er vaak om geld en snoep gebedeld wordt.

trekkingsdorp in het noorden van Thailand © Travelmarker ReizennixVerwacht tijdens deze trektochten geen luxe, want tenzij je je eigen matrasje hebt meegenomen slaap je op gevlochten bamboematten in paalhuizen, waaronder vaak varkens lopen te knorren! Hou er rekening mee dat je van november tot maart wel een slaapzak nodig hebt. Deze kun je, net als een slaapmatje, desgewenst in Chiang Mai of Chiang Rai huren.

Overige gebieden voor voettochten

trekking in het Khao Sam Roi Yot National Park © Travelmarker ReizenBuiten het het bergachtige noorden van Thailand kun je ook in grotere nationale parken (Thap Lan, Phu Reua, Doi Phu Kha, Khao Sam Roi Yot, Khao Sok, Khao Yai en Kaeng Krachan) interessante trektochten maken. Voor een klein bedrag kun je een van de parkrangers inhuren als gids/kok. In veel Thaise parken, zoals bijvoorbeeld Khao Yai, zijn trails uitgezet, waarvan je de korte gemakkelijk zonder gids kunt bewandelen. Dit zijn dan meestal tochten van max. een paar uur.

Voorbereiding

na een lange dag © Travelmarker ReizenHet is knap ingewikkeld, zo niet onmogelijk, erachter te komen welke organisator van voettochten echt goed is. Dat een trekkingbureau een licentie heeft van de Tourism Authority of Thailand zegt niets over de geboden kwaliteit.

Informeer zelf dus vooraf naar de afstanden die dagelijks worden afgelegd en check vooral of de gids goed is. Vraag of deze Engels spreekt en kennis heeft van de cultuur van de Thaise bergvolken.

olifantentocht © Travelmarker ReizenDoe vooral navraag in hotels, guesthouses en cafés. Recente ervaringen van andere toeristen zijn wellicht de beste indicatie voor wat je kunt verwachten. Hou er in elk geval rekening mee dat er in Thailand behoorlijk wat kaf tussen het koren zit.

Vaak wordt er bij de tours een combinatie aangeboden van een voettocht, een trek op de rug van een olifant en een rafttocht per bamboevlot over de rivier. Deze combinatie maakt een meerdaagse tocht zeer gevarieerd. Hou er alleen rekening mee dat in het droge seizoen over veel rivieren niet geraft kan worden vanwege de te lage waterstand.

Maak een trekking in Noord-Thailand

Maak een actieve rondreis met veel wandelmogelijkheden door Thailand met Travelmarker Reizen
.

Alles wat je wil weten over voettochten

naar menu activiteiten activiteiten
Ga naar deze pagina voor tips en andere nuttige links over wandelen wereldwijd

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land
 klimaat
 geografie
 flora & fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal
 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie

 bouwstenen
 rondreizen

 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan

Stel zelf jouw reis naar Thailand samen !

boek een individuele rondreis bij TMreizen

   

                  

© 2017 www.travelmarker.nl