gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Thailand - Bangkok

reis terug  

Bangkok, de Stad der Engelen

Grand Palace - Bangkok © Travelmarker ReizenBangkok is een hectische metropool die 560 km² beslaat en een inwoneraantal heeft van meer dan 9 miljoen zielen. Bangkok is naast Singapore en Hong Kong één van de belangrijkste handelssteden van het Verre Oosten. Ondanks de verkeerschaos en de broeierige lucht heeft deze enorme stad veel te bieden. Bangkok staat bekend om haar vele kanalen, of 'klongs' zoals de Thai ze noemen, haar drijvende markten en natuurlijk haar tempels. Bijzonder zijn de vele stalletjes op straat in de wijken Banglampoo en het uitgestrekte Chinatown, je waant je daar op één grote openluchtmarkt. Of je Bangkok nu aantrekkelijk gaat vinden of niet, een bezoek aan de hoofdstad van Thailand zal onuitwisbare indrukken op je achterlaten.

Bezienswaardigheden in Bangkok

De tempels van Bangkok

Bangkok heeft honderden tempels en kloosters. Volgens sommigen zijn ze de mooiste van Zuidoost-Azië. Een bezoek waard zijn vooral de beroemde Wat Phra Keo in het koninklijk paleis, de Wat Arun en de Wat Pho. 'Wat' betekent tempelcomplex. Al deze tempels liggen op loopafstand van elkaar in het oude gedeelte van Bangkok.
Je kunt je ook traditioneel laten masseren in de Wat Pho.

Wat Po - Bangkok © Travelmarker ReizenWat Pho
Dit oudste en grootste klooster van Bangkok ligt naast het Grand Palace in 'Royal Bangkok' . Het dateert uit de 16e eeuw. In het hoofdgebouw van dit tempelcomplex kun je een prachtige liggende gouden Boeddha van 46 meter lang en 15 meter hoog bewonderen. Het bakstenen beeld is bedekt met gips en bladgoud. De Boeddha heeft opvallend grote voeten. Op de voetzolen zijn 108 voorspoed-tekens van Boeddha in het paarlemoer aangebracht. Door zijn omvang en de gelaatsuitdrukking maakt het een overweldigende indruk en straalt het een weldadige rust uit. Daarnaast is het tempelterrein met zijn vele kapelletjes, paviljoens en chedi’s (ook wel stoepa’s genaamd; torens waarin relikwieën bewaard worden) schitterend. Geen vierkante centimeter is onversierd gelaten. Er zijn veel stenen beelden en buddha's te zien, en vooral goud, veel goud. Het tempelterrein is het hoofdkwartier voor beoefenaars van traditionele geneeskunde in Bangkok en beroemd om de massageschool. Entree 0,50 euro.

Wat Arun - Bangkok © Travelmarker ReizenWat Arun
Vanaf Wat Pho kun je met de pont de Chao Praya over naar Wat Arun; de Tempel van de Dageraad. Deze 86 meter hoge 'prang', een traditioneel gebouwde vingervormige toren, is gebouwd op een aantal terrassen en versierd met ingelegde stukjes veelkleurig porselein die de stralen van de zon opvangen. De tempel ziet er dan ook vooral van een afstand prachtig uit: wit met zilver van kleur. In de tempel zijn de resten van koning Rama II bijgezet. Breng ook een bezoek aan de nabijgelegen amuletmarkt; honderden kraampjes met hangertjes en kleine beeldjes en munten.

Wat Benchamabopit
De Wat Benchamabopit is gebouwd van Italiaans Carrara marmer. Opvallend zijn de gebrandschilderde ramen en de enorme collectie Boeddhabeelden in de galerij, die elk een andere voorstelling van de Boeddha weergeven.

Wat Phra - Bangkok © Travelmarker ReizenHet Grand Palace
Het Koninklijk Paleis van Bangkok is eigenlijk een stad binnen een stad. De bouw aan het complex begon in 1782; het jaar dat Bangkok de vierde hoofdstad van Thailand werd. Hoewel de koning niet meer in het paleis woont, en het alleen nog bij bijzondere staatsgelegenheden wordt gebruikt, blijft het Grote Paleis het symbolische hart van Bangkok.

Bangkok © Travelmarker ReizenIn het koninklijk paleis staat de Wat Pra Keo. Deze 'Tempel van de Smaragden Boeddha' herbergt het belangrijkste Boeddhabeeld van Thailand. Het ongeveer 75 cm hoge en ruim 500 jaar oude beeldje is gemaakt van jade. Bij het wisselen van de jaargetijden trekt de vorst het beeldje een andere mantel aan. De tempel is dan ook de voornaamste koninklijke kapel en heiligste tempel van Thailand.

Wat Phra - Bangkok © Travelmarker ReizennixRondom de Wat Pra Keo staan schitterend versierde mythologische figuren. Het tempelcomplex bestaat uit een aantal gebouwen die met elkaar wedijveren in schoonheid. Ze zijn overdadig versierd met gekleurde tegels, bladgoud en spiegelglazen inlegwerk.

Ook kun je er een schaalmodel van Angkor Wat bewonderen, het tempelcomplex dat gebouwd is in de periode dat een groot deel van Thailand onder het Kmer-rijk viel. In de audiëntiehal staat een schitterende paarlemoeren troon.

De muur van de Wat Pra Keo is aan de binnenzijde voorzien van prachtige muurschilderingen die het verhaal van het leven van Boeddha vertellen. Als bezoeker ben je verplicht netjes (knieen en schouders bedekt), en dus niet te bloot gekleed te gaan. Entree 300 Baht (7,5 euro)

De kanalen van Bangkok

de klongs van Bangkok © Travelmarker ReizenMaak vooral een tocht per kanaalboot door de klongs (grachten) van bijvoorbeeld Thonburi, waar je kennismaakt met het bedrijvige dagelijks leven in en om het water aan "de achterkant" van Bangkok. Thonburi ligt op de rustiger westelijke oever van de Chao Phraya-rivier en heeft minder bezochte maar wel interessante attracties.

De drijvende markt van Damnoen Saduak, op een kleine 100 kilometer ten zuidwesten van Bangkok, is de belangrijkste floating market in de buurt van de stad en een populaire toeristische trekpleister. De beste tijd de drijvende markt te bezoeken is 's ochtends, wanneer er het drukst gehandeld wordt vanuit de vele kleine bootjes.  Al voor zonsopgang zoeken de handelaren in hun platte bootjes vol groenten, fruit, vis, bloemen en vooral souvenirs een goed plekje langs de oever van het kanaal om hun waar aan de man te brengen. Er zijn zelfs smalle bootjes met een complete keuken aan boord, waar vanuit een gloeiend hete wok de lekkerste gerechten geserveerd worden. Het zijn vooral vrouwen die op de drijvende markt handelen. De meesten hebben hun gezicht met crème ingesmeerd en dragen een strohoed tegen de felle zon. Het is een bijzonder kleurrijk spektakel om alle bootjes door elkaar heen te zien krioelen. Hou er wel rekening mee dat je hier niet de enige toerist zult zijn.

De musea van Bangkok

National Museum for the Royal Barges
Dit nationaal museum bestaat uit een grote loods waarin een stuk of 10 praalboten liggen. De boten zijn staatsieroeiboten, prachtig ingelegd met allerlei kleuren glas en bladgoud. Op de boeg prijken imposante gebeeldhouwde figuren.

Bezoek Bangkok met Travelmarker Reizen

Bezoek Bangkok tijdens een van de individuele rondreizen van Travelmarker Reizen

Reisverslagen over Bangkok

Goed leesbare reisverslagen met foto's over Bangkok. Je kunt er ook naar reisverslagen van andere Thaise plaatsen zoeken.

Praktische informatie over Bangkok

Hotels in Bangkok

Bangkok © Travelmarker ReizennixBangkok heeft een groot aantal hotels in de luxe-categorie, compleet met zwembad, airco en 24-uurs service. Ook de budgetreiziger heeft een ruime keuze in de stad. De meeste low-budget hotels vind je in de wijk Banglampoo. Kao San Road is met zijn vele budgethotels, souvernierwinkeltjes, goedkope eettentjes en reisbureautjes de backpackers straat van Bangkok. De hotels in de zijstraten van deze straat hebben minder last van het verkeer en ander lawaai en stank. Ze liggen hooguit op een paar minuten lopen van alle kraampjes en drukte.

Via trivago kun je de hotelprijzen in de hoofdstad van Thailand van ruim 200 boekingssites direct vergelijken en zo flink besparen op jouw verblijfskosten!

Zoek en boek een stedentrip naar Bangkok. Op deze site ben je veel voordeliger uit dan de som van losse elementen. Prima aanbiedingen !

Winkelen in Bangkok

Bangkok © Travelmarker ReizennixIn de ontelbare winkels van Bangkok wordt letterlijk alles verkocht, van Thaise kunstnijverheidsproducten tot Parijse haute couture. Een van de leukste wijken in Bangkok is Chinatown, de omvangrijke Chinese wijk van Bangkok. het is er een drukte van jewelste met Chinezen en Thai die handel drijven of zich bij een straatstalletje te goed doen aan een oosterse lekkernij. De ontelbare winkeltjes in de steegjes achter Yaowarat Road, de hoofdstraat van Chinatown, doen nog het meest denken aan een grote openlucht-markt.

Een van de attracties van Bangkok is de avondmarkt "Asiatique", ondergebracht in verbouwde historische pakhuizen aan de Chao Praya Rivier. 1500 winkeltjes, 40 restaurants. 5 podia en vele attracties. Open van 17.00 tot 24.00 uur en makkelijk te bereiken per BTS Sky Train station Saphan Taksin en dan de Asiatique boot of taxi vanaf Prince Palace Hotel naar de Tha Thewet pier en vandaar de openbare Express rivierboot tot Asiatique.

Hou er wel rekening mee dat op markten zakkenrollers actief zijn. Vooral op de Chatujak weekendmarkt lijken deze zeer goed georganiseerd in professionele zakkenrollerteams. Als zo'n team eenmaal het oog op jouw bezittingen heeft laten vallen is de kans klein dat ze er niet slagen om jouw je spullen afhandig te maken.

Shoppingmalls
Mahboonkrong-winkelcentrum (MBK Center) : Je kunt het zo gek niet bedenken of ze hebben het hier. Deze enorme shoppingmall heeft een hele verdieping vol electronica. Op de andere verdiepingen vind je winkels die horloges, sieraden, schoenen, kleding, tassen en souvenirs verkopen. Het MBK Center heeft verder meerdere foodcourts, restaurants, een bioscoop en bowlingbanen.Het MBK is bijzonder populair bij zowel de Thai en toeristen, terwijl het aan de overkant van de straat gelegen luxere en zeer exclusieve Siam Paragon vooral zakenmensen trekt.
Panthip Plaza: 4 verdiepingen hard- en (vooral illegale) software. Het mekka van de computerfanaat.

Uitgaan in Bangkok

Bangkok © Travelmarker Reizennix's Avonds trekt Patpong, de beroemde en beruchte uitgaanswijk van Bangkok, veel bezoekers. Ook kun je er voor een koopje T-shirts, cd's, en toeristische prullaria kopen.

Rose Garden
Rose Garden ligt iets ten westen van Bangkok. Hier kun je toeristische voorstellingen van Thaise muziek, dansen en traditionele sporten bijwonen. De meeste voorstellingen worden gegeven in een grote tropische tuin.

Thai-boxing
Op verschillende dagen in de week worden in Lumpini Stadion en het Ratchadamnoen Stadion wedstrijden in het beruchte Thai kickboksen gehouden. Eerste rang kaartjes zijn prijzig. Een plaatsje op de derde rang is eigenlijk interessanter, want daar worden de weddenschappen afgesloten.

Transport in Bangkok

Bangkok is een zeer drukke stad, en dat geldt niet alleen voor de verkeerschaos op de wegen (tijdens de spits staat het verkeer in bijna de hele stad muurvast), maar zeker ook voor het hectische leven op het water. Te voet Bangkok verkennen is door de hitte en de geringe aandacht die de stadsplanologen aan voetgangers hebben besteed af te raden. Pas op voor tuk-tuks die je voor een habbekrats rond willen rijden. Je wordt dan voornamelijk langs winkels gereden (vooral kledingwinkels en juweliers) waar ze commissie vangen. Taxichauffeurs kennen vaak alleen de belangrijkere straten en gebouwen (grote hotels) in Bangkok. Zorg er dus voor dat je ongeveer weet wat deze zijn als je in een onbetekenend middenklasse of lowbudgethotel slaapt. Het is, ondanks dat taxi's voor onze begrippen goedkoop zijn, geen pretje om het spoor bijster te raken in het eenrichtingsverkeer van Bangkok, en dan vooral niet tijdens de spits !

Sky Train
De twee lijnen van de nieuwe Sky Train verbinden de belangrijkste uitgaansgebieden, winkel- en zakencentra van Bangkok met elkaar. Dit is een enorme tijdwinner, want je reist met een sneltreinvaart en daarbij nog eens zeer comfortabel boven de files van Bangkok naar je bestemming.

rivierboot in Bangkok© Travelmarker ReizenOver het water
Ander snel vervoer door de hoofdstad van Thailand zijn de expressboten over de Chao Praya; een prima manier om de files in Bankok te vermijden. De rivier loopt van het noorden naar het zuiden. Let bij het op- en afstappen goed op, want voor je het weet gaat de boot er weer vandoor en beland je letterlijk tussen wal en schip. Er zijn ook veerpontjes die je voor een klein bedrag tussen de oevers van de rivier heen en weer pendelen. Verder zijn er nog de zogenaamde long-tail boten die het vervoer verzorgen over de kanalen.

Reistijden tussen Bangkok en een aantal belangrijke bestemmingen in Thailand
Info over vervoer van het vliegveld naar Bangkok

 


.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land
 klimaat
 geografie
 flora & fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal
 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie

 bouwstenen
 rondreizen

 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan

Stel zelf jouw reis naar Thailand samen !

boek een individuele rondreis bij TMreizen

   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl