gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Thailand - Chiang Mai

reis terug  

Chiang Mai, de culturele hoofdstad van het noorden van Thailand

Wat Doi Suthep © Travelmarker ReizenChiang mai, de op een na grootste stad van het land, is de toeristische hoofdstad van het noorden van Thailand. Vergeleken met plaatsen als Bangkok en Pattaya is Chiang Mai toch een heel andere toeristische bestemming. Niet zo druk,niet zo warm en niet zoveel gogo bars. Chiang Mai is de hoofstad van de gelijknamige provincie.

Koning Mengrai stichtte Chiang Mai in 1296. De op 300 m hoogte gelegen plaats, die door de Thai de 'roos van het noorden' genoemd wordt, heeft een eigen taal, keuken, dans en tradities, en daardoor een geheel eigen sfeer. Chiang Mai is een schatkamer van de kunst en architectuur uit de Lanna-periode en een belangrijk centrum van traditionele ambachten.

Daarnaast is Chiang Mai een belangrijk uitgangspunt voor avontuurlijke tochten in het noorden van het land en een bezoek aan de Gouden Driehoek. Het sfeervolle Pai en het mysterieuze Mae Hong Son zijn vanuit Chiang Mai goed bereikbaar. De beste indrukken van de omgeving van Chiang Mai doe je natuurlijk op tijdens een meerdaagse trekking door de regio, waarbij je op zoek gaat naar de verschillende bergvolken in het gebied.

Reis naar Chiang Mai met Travelmarker Reizen

Bezoek Chiang Mai tijdens een van de rondreizen van Travelmarker Reizen

Te zien in Chiang Mai

Wat Doi Suthep - Chiang Mai © Travelmarker ReizenTempels
Chiang Mai en omgeving heeft ruim 300 tempels, waarvan er meerdere een bezoek waard zijn (Wat Prasingh, Wat Chiang Man, Wat Suan Dok, Wat Chet Yot, enz.).

Rondom de oude stad van Chiang Mai ligt een gracht en de restanten van een ommuring. Binnen de oude stadsmuren liggen 36 tempels.

Tribal Research Centre
Interessant is een bezoek aan het Tribal Research Centre van Chiang Mai, waar je niet alleen de variatie aan klederdrachten en gebruiksvoorwerpen kunt zien, maar waar tegelijk achtergrondinformatie over de bergvolken van Tibetaans-Burmese oorsprong wordt gegeven.

praktische informatie Chiang Mai

Winkelen in Chang Mai

fruitkraam © Travelmarker ReizenOp de uitgestrekte toeristische, maar gezellige avondmarkt van Chiang Mai aan de Chang Khlan Road kun je je tegoed doen aan de meest uiteenlopende lekkernijen, genieten van de straatartiesten, en een enorme collectie handgemaakte voorwerpen vinden.
In en om Chang Mai vind je tientallen fabriekjes waarin allerlei ambachten worden bedreven. In de buurt liggen dorpjes met lakwerkateliers en zijdekwekerijen waar je zijdeweefsters, zilversmeden en houtsnijders aan het werk kunt zien, en natuurlijk hun werk kunt kopen. In de dorpjes rond Chiang Mai worden ook van generatie op generatie de beroemde beschilderde parasols van rijstpapier gemaakt, die je overal in de stad ziet staan. Vooral de dorpjes Bor Sang en San Kampaeng staan bekend om hun ambachten.

Bezoek Chiang Mai met Travelmarker Reizen

Bezoek Chiang Mai tijdens een van de individuele rondreizen van Travelmarker Reizen.

Reisverslagen over Chiang Mai

Goed leesbare reisverslagen met foto's over Chiang Mai. Je kunt er ook naar reisverslagen van andere Thaise plaatsen zoeken.

Zoek en boek een hotel in Chiang Mai

Via trivago kun je de hotelprijzen in Chiang mai van ruim 200 boekingssites direct vergelijken en zo flink besparen op jouw verblijfskosten!

Boek in combinatie met een van de bouwstenen van Travelmarker Reizen een of meer hotelovernachtingen in Chiang Mai

traditionele dans te Chiang Mai © Jan AartsRestaurants in Chiang Mai

Restaurants en barretjes met elke avond swingende live-muziek zijn te vinden aan de rivier de Ping, net over de brug vanaf de avondmarkt van Chiang Mai. Een van de meest sfeervolle is het Riverside restaurant.

Overigen

Het Chiang Mai Ram Hospital is een heel groot, modern en goed uitgerust ziekenhuis

Transport van en naar Chiang Mai

De nachttrein vanuit Bangkok doet er 13 uur over om Chiang Mai te bereiken. Met het vliegtuig ben je vanaf Bangkok in een uurtje in Chiang Mai, maar de nachttrein naar Chiang Mai is een belevenis op zich. Lees hier meer....

De omgeving van Chiang Mai

Wat Doi Suthep © Travelmarker ReizenDoi Suthep
De Wat Prathat, ook wel de Doi Sutheptempel genoemd, is een echte aanrader. Het zwaar vergulde tempelcomplex ligt 14 kilometer buiten Chang Mai, hoog op de flank van de 1300 meter hoge berg Doi Suthep. Het heiligdom is te bereiken via een lange (293 treden), maar prachtige 'slangentrap'. De trap heeft Nagas (de mythologische 7-koppige slang) als leuningen. Makkelijker is om voor een gering bedrag de gloednieuwe lift vanaf de parkeerplaats onder het heiligdom te nemen.
Het in 1383 gebouwde klooster bevat relikwieŽn van Boeddha. Het is gebouwd op de plek waar de witte olifant van koning Ku Na in dat jaar stierf. De vele biddende monniken en gouden Boeddha's geven de plaats een serene atmosfeer. Ga het liefst zo vroeg mogelijk of in de namiddag, dan is het het minst druk in het relatief kleine tempelcomplex. Het tempelcomplex huisvest chedi's uit de 14de eeuw, een klooster uit de 16de eeuw en vele Boeddhabeelden. De tempel sluit om 19.00 uur. Vanaf de Wat Prathat heb je een schitterend uitzicht over het Koninklijk Zomerpaleis, de stad Chiang Mai en de verre omgeving. 

De weg vanaf Chiang Mai naar de tempel is bochtig maar goed. Onderweg passeer je een viewpoint over Chiang Mai en een aantal watervallen. Als je de laatste wilt bezoeken moet je een kaartje kopen voor de nationale park Doi Suthep.

.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land
 klimaat
 geografie
 flora & fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal
 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie

 bouwstenen
 rondreizen

 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan

Stel zelf jouw reis naar Thailand samen !boek een individuele rondreis bij TMreizen

   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl