gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Thailand - Chiang Rai

reis terug  

Chiang Rai

omgeving van Chiang Rai © Travelmarker ReizenChiang Rai is de meest noordelijke provincie van Thailand. Het onderscheidt zich van de rest van Thailand doordat het voor zeer lange tijd geïsoleerd was. Vandaar de unieke cultuur, volksstammen en gewoonten. De gelijknamige provinciehoofdstad Chiang Rai is een rustige en overzichtelijke plaats, die in 1262 door koning Mengrai werd gesticht. Chiang Rai is net als het 180 km zuidelijker gelegen Chiang Mai een goed uitgangspunt voor een tocht te voet, per olifant of op de motor door het bergachtige noorden van Thailand. Het is vooral interessant voor mensen die Chiang Mai te druk en te toeristisch vinden. Breng een bezoek aan de lokale buffelmarkt en het opiummuseum van de Gouden Driehoek in Chiang Rai. De op een heuveltop gelegen Wat Prat That Phu Khao tempel biedt het fraaiste panorama over de omgeving van Chiang Rai.

Bezienswaardigheden in Chiang Rai

De Wat Phra Keo en de op een heuvel gelegen Wat Ngam Muang zijn de belangrijkste tempels van Chiang Rai. In de Wat Phra Keo is de beroemde Smaragden Boeddha ontdekt toen in 1434 de bliksem een scheur in de toren veroorzaakte en het verborgen beeld zichtbaar werd. De Smaragden Boeddha wordt tegenwoordig bewaard in de Wat Phra Keo van Bangkok.

Stel je eigen reis naar Chiang Rai samen met Travelmarker Reizen

Stel je eigen reis naar Chiang Rai samen met de bouwstenen, rondreizen, treinkaartjes, vliegtickets en losse hotels voor Thailand van Travelmarker Reizen

Praktische informatie Chiang Rai

nightbazaar © Travelmarker ReizenHet is geen enkel probleem om in Chiang Rai geschikte accommodatie te vinden. De meeste hotels liggen op loopafstand van het busstation in het centrum van Chiang Rai. Ook qua restaurants heb je volop keuze in Chiang Rai, maar het lekkerst en tegelijk het goedkoopst eet je op de sfeervolle nightbazaar (avondmarkt) naast het busstation waar de bussen uit Chiang Mai aankomen. Er zijn twee gedeeltes, een sfeervol en iets duurder deel waar je a la carte kunt bestellen, en een populair deel met tientallen eetkraampjes. Beide hebben een podium waar muziek- en dansvoorstellingen plaats vinden. De nightmarket is ook een prima plek om op zoek te gaan naar souvenirs.

Chiang Rai ligt op ongeveer 750 km afstand van Bangkok. Met de bus doe je dit in 12 uur, door de lucht in 5 kwartier.

Zoek en boek een hotel in Chiang Rai

Via trivago kun je de hotelprijzen in Chiang Rai van ruim 200 boekingssites direct vergelijken en zo flink besparen op jouw verblijfskosten!

Boek in combinatie met een van de bouwstenen van Travelmarker Reizen een of meer hotelovernachtingen in Chiang Rai

De omgeving van Chiang Rai

Lisu © Travelmarker ReizenDe Gouden Driehoek
Chiang Rai wordt gezien als uitvalsbasis voor een bezoek aan de 'Gouden Driehoek', het gebied waar Thailand, Laos en Myanmar in een drielandenpunt bij elkaar komen en dat bekend staat om de opiumteelt. Hoewel het verbouwen van papaver in de afgelegen bergstreken rond Chiang Rai nog steeds voorkomt, zijn veel boeren gedwongen overgestapt op de tabaksteelt.

In de Gouden Driehoek ten noorden van Chiang Rai wonen de Mae Chan, de Yao en de Akha; bergstammen die een geheel eigen cultuur en leefgewoonten hebben weten te behouden.

Hmong jongetje © Travelmarker ReizenTerd Thai
Dit plaatsje ligt vlakbij Chiang Rai en telt veel minderheden zoals de Akha, de Hmong, de Lisu en de Lahu. Terd Thai was van 1976 tot 1982 het hoofdkwartier van de opiumbaas Khun Sa. In 1982 verdreef het leger hem uit het gebied. Zijn hoofdkwartier bestaat nog steeds en kan bezocht worden. In Santikhiri, vlakbij Terd Thai, wonen veel Chinezen. Na de communistische nederlaag in 1949 zijn grote aantallen Kuomintang soldaten China ontvlucht en hier neergestreken. Ook de bevolking van Terd Thai zelf is voor een groot deel Chinees.

.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land
 klimaat
 geografie
 flora & fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal
 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie

 bouwstenen
 rondreizen

 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan

Stel zelf jouw reis naar Thailand samen !

boek een individuele rondreis bij TMreizen   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl