gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Thailand - Chiang Saen

reis terug  

Chiang Saen

tempeldak © Travelmarker ReizenHet historisch zeer belangrijke Chiang Saen is tegenwoordig een rustig plaatsje aan de oevers van de Mekong in het noorden van Thailand, op 60 kilometer afstand van Chiang Rai. Het krijgt weinig bezoekers, vooral in vergelijking met drukbezochte plaatsen als Chiang Mai en Chiang Rai. Het plaatsje is de toegangspoort tot de Gouden Driehoek; het drielandenpunt tussen Thailand, Birma (Myanmar) en Laos waar de rivieren de Mekong en de Mae Ruak samenvloeien. Het schitterende gebied rond het drielandenpunt is berucht om de productie en smokkel van opium.

Hmong jongetje © Travelmarker ReizenAls hoofdstad van het gelijknamige koninkrijk Chiang Saen viel de plaats in de 16e eeuw korte tijd onder Birmaans bestuur, waarna koning Rama I de stad grotendeels in de as legde. Desondanks zijn verspreid door het huidige Chiang Saen verschillende fraaie 13e en 14e eeuwse ruļnes te bezichtigen. In het kleine nationale museum van Chiang Saen worden voorwerpen uit de Lanna-periode en gebruiksvoorwerpen van de hilltribes tentoongesteld.

Het kleine dorp Sop Ruak, het door toeristen drukbezochte centrum van de 'Gouden Driehoek', ligt 9 kilometer ten noorden van Chiang Saen.

Transport in en naar Chiang Saen

Bussen naar Chiang Rai doen drie kwartier over de tocht, naar Chiang Mai ben je ongeveer 5 uur onderweg. Voor transport in en rond Chiang Saen kun je het beste gebruik maken van een mountainbike of motor (125 cc), die je bij verschillende guesthouses in de stad kunt huren.

Accommodatie

Via trivago kun je de hotelprijzen van meer dan 200 boekingssites direct vergelijken en zo flink besparen op jouw verblijfskosten !
.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met Travelmarker Reizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land
 klimaat
 geografie
 flora & fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal
 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie

 bouwstenen
 rondreizen

 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan

Stel zelf jouw reis naar Thailand samen !   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl