gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Thailand - Doi Inthanon National Park

reis terug  

zonsondergang © Travelmarker Reizen

Doi Inthanon National Park

Wachiratan waterval  © Travelmarker ReizenDit 482 km˛ grote nationale park ligt rond de Doi Inthanon, de hoogste berg van Thailand (Doi betekent berg). De Doi Inthanon ligt in het noorden van de provincie Chiangmai en maakt deel uit van het Thanon Thongchai gebergte, de meest zuidelijke uitloper van de Himalayas.

Je kunt met minibusjes helemaal tot aan de 2,565m hoge top van de Doi Inthanon komen. De 48 km lange weg is in goede conditie, en oorspronkelijk in 1970 aangelegd voor een militaire radarinstallatie op de top. Op enkele kilometers van de top staan twee tempels, die in 1988 gebouwd zijn ter gelegenheid van de 60ste verjaardag van de Thaise vorst en vorstin. Het visitors centre ligt 9 km voor de top.

Bovenop de top van de Doi Inthanon staat een stoepa waarin de as van de laatste soevereine vorst van Thailand, koning Inthawichayanon wordt bewaard. Hij overleed in 1897. De stoepa is een pelgrimsoord en trekt jaarlijks duizenden bezoekers. Hierom wordt de Doi Inthanon als heilig gezien en ook vaak Doi Luang (koninklijke berg) genoemd.

Al met al is Doi Ithanon een van de meest bezochte parken van Thailand. Dit is deels te danken aan de goede weg, de stoepa, en de nabijheid van het 60 km verderop gelegen Chiang Mai (ongeveer 2 uur rijden).

Het nationale park Doi Inthanon staat vooral bekend om de bijzondere flora en fauna en indrukwekkende watervallen. Aan de voet van de Doi Inthanon ligt de Mae Klang, een waterval die zich over drie rotsrichels omlaag stort. De Mae Klang watervallen zijn de meest gefotografeerde in Thailand. Je kunt naar de top klimmen; dan heb je een prachtig uitzicht over de watervallen en de Mae Klang Vallei. Paden door het bos leiden naar de Mae Ya watervallen, een andere schitterende plaats op ongeveer 8 kilometer ten zuiden van Mae Klang.

Op de flanken van de berg wemelt het van de vogels, in totaal een kleine 400 soorten. Het Doi Inthanon park is dan ook favoriet bij vogelaars. De beste tijd om hier vogels te observeren is tijdens het hoofdbroedseizoen, dat van februari tot maart duurt.

Accommodatie

Via trivago kun je de hotelprijzen van meer dan 200 boekingssites direct vergelijken en zo flink besparen op jouw verblijfskosten !

 

.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land
 klimaat
 geografie
 flora & fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal
 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie

 bouwstenen
 rondreizen

 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan

Stel zelf jouw reis naar Thailand samen !

   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl