gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Thailand - Hua Hin

reis terug  

De badplaats Hua Hin

Hua Hin © Travelmarker ReizenHua Hin was de eerste badplaats van Thailand, en werd vanaf 1920 een favoriete vakantiebestemming van de Thaise adel. Het fraaie Railway hotel (het huidige Sofitel) en de golfbaan dateren uit die periode.

Het 5 kilometer lange strand van Hua Hin is tegenwoordig populair bij Thaise gezinnen die hun vakantie aan de kust willen doorbrengen. Daar waar Pattaya en Phuket het domein zijn geworden van de 'farang'(buitenlanders) is Hua Hin vooral een Thaise aangelegenheid gebleven, zonder het ranzige nachtleven van beide andere badplaatsen. Het stadje kent 'beschaafd' avondvertier, met bars in en rond de Bintabathstraat en enkele disco's.

lokaal restaurantje in Hua Hin © Travelmarker ReizennixIn Hua Hin kun je de gezellige avondmarkt bezoeken of winkelen in het nieuwe winkelcentrum Market Village. 

Het strand van Hua Hin loopt langzaam in zee af, waardoor het uiterst geschikt is voor kleine kinderen. Daarnaast komen de kleintjes ook aan hun trekken in het Elephant park, waar ze een ritje kunnen maken op de rug van een olifant. Dit is ook mogelijk voor volwassenen, alhoewel het huren van een paard op het strand van Hua Hin voor hen misschien een interessantere optie is.

Bij de pier voor het oude centrum van Hua Hin wordt 's ochtends vroeg de vangst van de nacht aan land gebracht, iets dat zeker het bekijken waard is.

Rond Hua Hin, de koninklijke zomerresidentie aan de Golf van Thailand, bevinden zich inmiddels maar liefst 7 internationale golfbanen, voorzien van alle denkbare faciliteiten. 

Hotels in Hua Hin

Sofitel Hua Hin © Travelmarker ReizenHua Hin kent een scala van hotels en guesthouse voor ieder budget. De plaats is ermee volgebouwd, hetgeen veel van de charme van het voorheen kleine vissersdorp heeft weggenomen.

Als je een goed gevulde portemonnaie hebt, is het Sofitel een goede en vooral sfeervolle keuze. Als je een beperkter budget hebt zijn de hotels op palen boven zee een prima optie.

Via trivago kun je de hotelprijzen in Hua Hin van ruim 200 boekingssites direct vergelijken en zo flink besparen op jouw verblijfskosten!

Eten in Hua Hin

Hua Hin heeft een aantal avondmarkten waar je uitstekend kunt eten. Daarnaast zijn er diverse goede restaurants waar je je tegoed kunt doen aan zowel westerse als oosterse gerechten. Voor de high tea kun je terecht in de sfeervolle lounge van het Sofitel van Hua Hin, voorheen het Railway hotel.

Transport in en naar Hua Hin

Treinstation Hua Hin © Travelmarker ReizenHua Hin is vanaf Bangkok eenvoudig per trein en bus te bereiken (3,5 uur). Ook als je geen gebruik van het spoor maakt is een bezoek aan het antiek stationnetje van Hua Hin een aanrader.

Vluchten naar Hua Hin zijn zeer onregelmatig. Verder zijn er busverbindingen met Phuket, Krabi, Petchaburi, Hat Yai en Surat Thani. Motoren zijn overal te huur vanaf ongeveer 5 euro.

.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land
 klimaat
 geografie
 flora & fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal
 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie

 bouwstenen
 rondreizen

 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan

Stel zelf jouw reis naar Thailand samen !

boek een individuele rondreis bij TMreizen   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl