gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Thailand - de Isaan

reis terug  

De Isaan

De Isaan of Isan is een van de beste provincies om kennis te maken met het echte Thaise leven. Toeristen ziet men hier bijna nooit, dus hou er rekening mee dat er niet veel faciliteiten in Isaan zijn. De Thai in andere provincies zullen verbaasd opkijken wanneer je hen vertelt dat je de Isaan wilt bezoeken, de provincie is volgens hen een en al armoe. De Isaan is het armste deel van het koninkrijk, het leven is er eenvoudig en traditioneel Thais; de inwoners spreken onderling Khmer of Lao, de taal van Laos.

Laat je hierdoor, en door het feit dat alle verkeersborden in het Thais zijn opgesteld, evenals veel menukaarten en vrijwel niemand in de Isaan Engels spreekt, niet afschrikken van een bezoek aan deze authentieke provincie. De dagen gaan langzaam voorbij, de mensen zijn vriendelijk en toeristen zijn zeldzaam. Een gebied waar Thaise geschiedenis en cultuur nog de gang van alle dag bepalen.

In de Isaan ligt de 'Emerald Triangle', het drielandenpunt van Thailand, Laos en Cambodja. De rivier de Mekong bereikt in Isaan zijn middenloop en maakt een ruime bocht van 800 km, die een natuurlijke grens vormt met het naburige Laos.

De provincie Isaan is het centrum van een eeuwenoude beschaving, die zelfs dateert uit prehistorische tijden. In het dorp Ban Chiang in de provincie Udon Thani vinden nog steeds opgravingen plaats naar gereedschappen en skeletten van soms 5000 tot 7000 jaar geleden. In de Isaan heersten ook de Khmer en aan hen danken we vele indrukwekkende bouwwerken. In Phimai, Nakhon Phanom en Buriram vindt je schitterende eeuwenoude Khmer tempels, die je zonder gestoord te worden door andere toeristen in alle rust kunt bezichtigen. Daarnaast zijn de rotsschilderingen van Pa'tem bij de Mekong de moeite waard als je een bezoek aan de Isaan brengt.

Doe bij een bezoek aan de provincie Isaan navraag of er op dat moment ergens een 'Mor-Lam' optreed. De 'Mor-Lam' is een rondtrekkend showtheater dat vooral in het oosten van Thailand optreed. De artiesten zijn voornamelijk meisjes en travestieten. Sommige groepen dragen prachtige traditionele klederdracht van de Isaan.

Omdat het hier minder regent dan in de rest van Thailand, kunnen de boeren op veel plaatsen slechts een keer per jaar rijst oogsten. In het midden en noorden (Loei) vindt op groeiende schaal de productie van wijn plaats.

Accommodatie

Via trivago kun je de hotelprijzen van meer dan 200 boekingssites direct vergelijken en zo flink besparen op jouw verblijfskosten !

 

.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met Travelmarker Reizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land
 klimaat
 geografie
 flora & fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal
 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie

 bouwstenen
 rondreizen

 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan

Stel zelf jouw reis naar Thailand samen !

   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl