gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Thailand - Khao Sok Nationaal Park

reis terug  

Het nationaal park Khao Sok

Khao Sok National Park © Travelmarker ReizenHet nationaal park Khao Sok is een van de mooiste natuurparken van Thailand. Samen met de omringende natuurreservaten is het het grootste natuurgebied van Zuid-Thailand. Tot het Khao Sok park behoren ook een hondertal eilanden, die na de aanleg van de Rachabrapha-dam in 1982 zijn ontstaan.

Khao Sok bestaat uit voornamelijk Semi-evergreen bos. Dit is een soort tussenvorm tussen de drogere bossen van Centraal Thailand, zoals de nationale parken van Kanchanaburi en de evergreen regenwouden van West Maleisie. Semi-evergreen houdt in dat er bomen bij zijn die hun blad verliezen in de droge tijd wat voor voorjaars/herfstachtige effecten zorgt. *

In Khao Sok kun je op zoek gaan naar gibbons, neushoornvogels, wilde varkens en andere fauna. In Khao Sok leven ook olifanten, beren en tijgers, maar de kans is klein dat je die tegenkomt. De meeste dieren zijn zeer schuw en laten zich niet makkelijk zien. Ze leven bijvoorbeeld in de toppen van de bomen, zoals eekhoorns en apen, of ze zijn alleen 's nachts actief, zoals stekelvarkens en vleermuizen. Bovendien zijn er hordes kleinere dieren met een goede schutkleur zoals reptielen (hagedissen, slangen) die, als ze te laat zijn om zich ongemerkt uit de voeten (poten of buikspieren) te maken, rustig op hun plek blijven, vertrouwend op hun schutkleur. 

Ook vogelkijkers zullen zich niet vervelen, Khao Sok telt ruim 180 verschillende soorten vogels.

Twee bijzondere veel voorkomende oerwoudbomen zijn bomen met steunbeerwortels en wurgbomen (van het Ficus-geslacht). De steunbeerwortels vormen zich tot een soort verticale steunschotjes die voorkomen dat de boom met korte wortels (de humuslaag in de junglegrond is vaak zeek ondiep) niet omvalt. De wurgbomen zijn wat minder self supporting en wurgen hun gastboom langzaam om zelf hoger te komen en meer zonlicht te vangen.
Ook lianen zul je veel zien. Lianen zijn planten die als een soort houten touw via een rots of een via een boom omhoogkruipen en pas bovenaan bladeren maken. Een pas ontkiemde liaan kruipt in het begin van zijn bestaan soms wel 5 cm per dag. Deze houtige delen dienen alleen voor watertoevoer naar de bladeren bovenin; ze kunnen tot 20cm dik worden en kronkelen vaak mooi grillig omhoog, een droom voor elke Tarzan en Jane! *

Met wat geluk zie je de rafflesia, de grootste bloem ter wereld. Je ruikt deze parasietplant overigens meestal voordat je hem ziet, want de lucht die de plant afscheid om insecten te lokken is bijzonder penetrant.

Activiteiten in Khao Sok

Je kunt in Khao Sok over bewegwijzerde trails wandelingen maken door het dichte regenwoud. Er zijn gemakkelijke trails, maar ook tochten voor de wat meer ervaren wandelaar. Er zijn in Khao Sok verder mogelijkheden tot zwemmen bij watervallen en in een meer. Ook kun je gaan kanovaren of je in een autoband de Klong Sokrivier af laten drijven.

Beste reistijd voor Khao Sok

Hou er rekening mee dat het in het nationaal park Khao Sok van mei tot november overvloedig regent. De beste tijd voor een bezoek aan Kao Sok ligt dan ook tussen de maanden januari en april

Transport naar het nationaal park Khao Sok

Het nationaal park Khao Sok ligt op 2 uur rijden vanaf de badplaats Khao Lak

Stel je eigen reis naar Khao Sok samen met Travelmarker Reizen

Bezoek Khao Sok tijden een van de rondreizen door Thailand van Travelmarker Reizen

Accommodatie

Via trivago kun je de hotelprijzen van meer dan 200 boekingssites direct vergelijken en zo flink besparen op jouw verblijfskosten !

 

 

.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land
 klimaat
 geografie
 flora & fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal
 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie

 bouwstenen
 rondreizen

 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan

Stel zelf jouw reis naar Thailand samen !boek een individuele rondreis bij TMreizen

   

              

© 2019 www.travelmarker.nl