gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Thailand - Khao Yai

reis terug  

Het Khao Yai Nationaal Park

Waterval in Khao Yai © Travelmarker ReizenHet Nationale park Khao Yai is in 1962 opgericht en is daarmee het oudste wildpark en natuurreservaat van Thailand. Het 2168 km2 grote natuurreservaat Khao Yai is het op twee na grootste nationale park van Thailand en is grotendeels bedekt met primair regenwoud, waarin wilde orchideeën groeien. Volgens kenners behoort het Khao Yai park bij de top-5 van de wereld.  In 1982 werd het verkozen tot Aziatisch Erfgoed, dank zij de variëteit in flora en fauna. Inmiddels behoort Khao Yai zelfs tot het Werelderfgoed van Unesco. 

In totaal leven er meer dan 60 soorten zoogdieren en 300 vogelsoorten in het nationale park Khao Yai. Tijdens een voettocht langs de woudreuzen van Khao Yai maak je veel kans apen, zwijnen, dwergherten, civetkatten, neushoornvogels, vlinders en misschien ook de gevaarlijke koningscobra en een of meer van de ruim 250 olifanten van het park te zien. Beren en tijgers, waarvan het aantal op 50 tot 60 geschat wordt, zul je hoogst waarschijnlijk niet op je pad treffen. Je kunt ook gaan zwemmen in kristalheldere beekjes en bij klaterende watervallen, zoals de Heaw Narok, de hoogste waterval van Khao Yai, gelegen in het zuidelijk deel van het park. De watervallen worden gevoed door de vijf rivieren die in het nationale park ontspringen; de Nakon Nayok, de Lamtacong, de Prachin Buri, de Lamtaplung en de Hui Muak Lek.

Wandelingen door het Khao Yai Nationaal Park

De toegang tot het Khao Yai Nationaal Park bevindt zich op een hoogte van 400 meter, maar grote delen van het park liggen hoger dan 1000 meter met bergtoppen van boven de 2000 meter.

Door de hoge en dus koelere ligging leent het park zich zeer goed voor voettochten. Je kunt in het heuvelachtige terrein een aantal mooie wandelingen maken. Er zijn vijf bewegwijzerde trails in het Khao Yai Nationaal Park uitgezet die je eventueel zonder gids kunt bewandelen. De meeste trails beginnen bij het visitors center, het in het midden van het Nationale Park Khao Yai gelegen hoofdkwartier. Voor de langere voettochten en meerdaagse trekkings door Khao Yai is een parkranger echter wel aan te raden. Je kunt een parkranger regelen in het hoofdkwartier. Ook de parkrangers, die je door Khao Yai kunnen gidsen, regel je hier. In het hoofdkwartier kun je ook mountainbikes huren en bagage in bewaring geven. Hou er rekening mee dat parkrangers nauwelijks engels spreken, in tegenstelling tot gidsen die je via een guesthouse in Pak Chong regelt (check dan wel hun vergunning). Ernaast kun je redelijke maaltijden en bier krijgen in het grote restaurant, dat vooral in de weekends en op feestdagen druk bezocht wordt. Vlakbij staan een aantal houten barakken, waar je voor een klein bedrag kunt overnachten in meerpersoons slaapzalen. Dekens zijn te huur, en er zijn een beperkt aantal matrassen. Verder heeft Khao Yai ook een aantal campsites met sanitaire voorzieningen.

Een populaire voettocht door het nationaal park Khao Yai is de 5,4 km lange trail van Dong Tiew naar de Nong Phak Chi wildlife watch tower. Met een beetje geluk kun je vanuit de toren olifanten spotten. De toren ligt op slechts 1 km vanaf de weg, en is dus ook als je geen zin hebt in een lange voettocht goed bereikbaar. Een andere populaire route is de 8,1 km lange trail van het visitors center naar de Haew Suwat waterval. Deze waterval ligt aan het einde van Thanarat Road en is dus ook over de weg bereikbaar, en stort zich van een hoogte van bijna 20 meter in een dichtbegroeid ravijn. In de poel aan de voet van de waterval kan gezwommen worden, tenzij het te hard heeft geregend en het water te wild is. De waterval is gebruikt bij de filmopnamen van de film The Beach met Leonardo di Caprio. Vanaf de waterval kun je nog 4,5 km doorlopen naar Thung Khao Laem, een grasvlakte waar je veel kans maakt herten te zien. Bij Thung Khao Laem lag vroeger een nederzetting, waarvan enkel de ruïne van een tempel is overgebleven.

Bereikbaarheid van het Khao Yai Nationaal Park

Het Khao Yai Nationaal Park ligt voor het grootste deel in de provincie Nakhon Ratchasima. Delen liggen ook in de provincies Saraburi, Prachinburi en Nakhon Nayok. Het nationale park ligt op zo'n 180 kilometer ten noordoosten van de hoofdstad Bangkok en is het makkelijkst vanaf de in het noorden gelegen plaats Pak Chong te bereiken. Pak Chong heeft ook een aantal hotels en ligt langs de spoorlijn Bangkok - Khorat. Er rijden echter geen busjes vanaf Pak Chong het park in, dus voor de rit naar het hoofdkwartier zul je een lift moeten bemachtigen. Op drukke dagen gaat het liften zeer goed, buiten het weekend zul je even moeten wachten. Ook via het in het zuiden gelegen Prachin Buri kun je het Khao Yai Nationaal Park in, maar ook daar zul je moeten liften als je niet met eigen vervoer bent. Prachin Buri ligt dichter bij Bangkok, en de route het park in is steiler en mooier.

Accommodatie

Via trivago kun je de hotelprijzen van meer dan 200 boekingssites direct vergelijken en zo flink besparen op jouw verblijfskosten !

 

.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land
 klimaat
 geografie
 flora & fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal
 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie

 bouwstenen
 rondreizen

 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan

Stel zelf jouw reis naar Thailand samen !

   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl