gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Thailand - Ko Lanta

reis terug  

Het eiland Ko Lanta

strand  © Travelmarker ReizenDoordat populaire eilanden als Koh Phi Phi de laatste tijd worden overspoeld met toeristen is Koh Lanta een goed alternatief als je wat meer op je rust en vrije natuur gesteld bent. Koh Lanta ligt in de provincie Krabi, een van de zuidelijke provincies van Thailand. Het bounty-eiland Koh Lanta heeft alles om je zon, zee en strand verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. Je kunt hier fantastisch diepzeeduiken en snorkelen boven prachtige koraalriffen. Je kunt er verder paardrijden op het strand, zeilen, vissen of gewoon de dag doorbrengen in je hangmat aan het strand. De zonsondergangen zijn hier legendarisch.

Koh Lanta maakt, samen met 14 omliggende eilanden, deel uit van een nationaal park. Het bestaat in feite uit twee eilanden, die vrijwel tegen elkaar aan liggen; Koh Lanta Noi en Koh Lanta Yai. Koh Lanta Yai is voor toeristen het meest interessant.
De stranden van Koh Lanta Yai liggen allemaal langs de westkust van het eiland. De oostkust van Koh Lanta Yai bestaat hoofdzakelijk uit rotspartijen en ondoordringbaar mangrovebos.

Bezoek Koh Lanta met Travelmarker Reizen

Bezoek Koh Lanta tijdens een van de individuele rondreizen van Travelmarker Reizen.

Reisverslagen over Koh Lanta

Goed leesbare reisverslagen met foto's over Koh Lanta. Je kunt er ook naar reisverslagen van andere Thaise plaatsen zoeken.

Transport naar Koh Lanta

Er zijn drie manieren om het eiland te bereiken; per boot vanuit Krabi (2 uur varen), per boot vanaf Koh Phi Phi (1,5 uur varen) of per minibus en ferry vanuit Krabi (2 tot 3 uur, afhankelijk van de wachttijd bij de ferry). De tocht per minibus en ferry is vooral wanneer de zee ruig is aan te raden boven de tocht per boot vanaf Krabi of Koh Phi Phi.

De beste manier om Koh Lanta te verkennen is per gehuurde motor. Je moet dan wel kunnen rijden, want de weg is vaak smal en zit vol kuilen. Net als op veel andere eilanden is de 27 km lange weg die de belangrijkste dorpen op Koh Lanta met elkaar verbind nog altijd in slechte conditie (2002). De huur van een motor ligt op Koh Lanta gemiddeld 30% hoger dan in de meer toeristische gebieden in Thailand.

Hotels op Koh Lanta

De boten en de ferry zetten je af bij de pier bij Saladan, een dorp in het uiterste noorden van het Koh Lanta Yai. Het dorp heeft diverse restaurants en zelfs een bank, maar geen accommodatie. Vanaf Saladan vertrekken taxi's naar de verschillende resorts op Koh Lanta.

Via trivago kun je de hotelprijzen van meer dan 200 boekingssites direct vergelijken en zo flink besparen op jouw verblijfskosten !

 

.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met Travelmarker Reizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land
 klimaat
 geografie
 flora & fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal
 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie

 bouwstenen
 rondreizen

 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan

Stel zelf jouw reis naar Thailand samen !

boek een individuele rondreis bij TMreizen   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl