gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Thailand - Koh Samet

reis terug  

Het eiland Koh Samet

strand © Travelmarker ReizenHet 7 km lange en 3 km brede eiland Ko Samet heeft maar liefst 14 met palmen omzoomde hagelwitte stranden. Ko Samet is sinds 1981 beschermd als natuurpark, waaronder ook de eilandjes Kudi, Kruai, Kham en Plai Tin vallen. Dit heeft er voor gezorgd dat Ko Samet niet ten prooi is gevallen aan het massa-toerisme; grote luxehotels vind je er niet. Desondanks is het vooral in het hoogseizoen, zo rond december, bijzonder druk op het eiland. Er zijn tevens nauwelijks echte wegen op Koh Samet. Alleen hobbelige zandweggetjes met kuilen. Er ligt een wandelpad langs de hele oostkust van Ko Samet, waarbij je de ene na de andere idyllische baai passeert.
Het verhaal van Phra Apaimanee van Sunthon Phu, Thailand's beroemde 19e eeuwse dichter, speelt zich op Ko Samet af.

Stranden van Ko Samet

Hat Sai Kaeo, vrij vertaald het witte zandstrand, is het populairste strand op Koh Samet. Hier ligt de dichtste concentratie bungalows, restaurants en discotheken. Vanaf de aanlegsteiger van de veerboot loop je in 10 minuten via Na Dan, de grootste plaats op Koh Samet, naar Hat Sai Kaeo. Een iets rustiger strand is het ernaast gelegen Ao Phai. Nog rustiger is Ao Noina in het uiterste noorden van Ko Samet. Je kunt het strand zien vlak voordat je met de ferry in Na Dan aankomt. Ao Wong Duan is na Hat sai Kaeo het meest populaire -en dus eveneens drukkere- strand op Ko Samet, en rechtstreeks per ferry bereikbaar vanaf Ban Phe (45 Minuten). Je kunt dit zuidelijkere strand ook met pick-ups vanaf Na Dan bereiken. Ao Phrao is een mooie baai langs de westkust van Ko Samet en een prima plek voor snorkelaars. Door de koraalriffen voor de kust heb je hier weinig last van de branding, waardoor deze plek ideaal is voor mensen met kleine kinderen.

praktische info over Koh Samet

Accommodatie op Ko Samet
De accommodatie op Ko Samed beperkt zich tot eenvoudige cottages die vooral in Hat Sai Kaeo, Ao Cho, Ao Wongduan en Ao Wai te vinden zijn. Kamperen is op het eiland toegestaan.

Transport naar Ko Samet
Ko Samet ligt op 6.5 km afstand van Ban Phe, een tocht van een klein half uur met de veerboot.

Accommodatie

Via trivago kun je de hotelprijzen van meer dan 200 boekingssites direct vergelijken en zo flink besparen op jouw verblijfskosten !

Stel je eigen reis naar Koh Samet samen met Travelmarker Reizen

Bezoek Krabi tijdens een van de individuele rondreizen van Travelmarker Reizen.

 

.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land
 klimaat
 geografie
 flora & fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal
 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie

 bouwstenen
 rondreizen

 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan

Stel zelf jouw reis naar Thailand samen !

boek een individuele rondreis bij TMreizen   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl