gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Thailand - Mu Ko Surin National Park

reis terug  

Mu Koh Surin National Park

clownsvissen © Travelmarker ReizenHet Mu Ko Surin marine reservaat behoort samen met het Similan Islands National Marine Park tot de top duiklokaties in de wereld en is - hoewel moeilijk bereikbaar - de beste plek om in Thailand te gaan duiken. Ook snorkelaars komen in het nationaal park Mu Ko Surin ruim aan hun trekken, want vooral in de ondiepe baaien van het zeereservaat is de onderwaterwereld op haar mooist. Het Mu Ko Surin marinereservaat bestaat uit 5 eilanden: Ko Surin Nuea, Ko Surin Tai, Ko Ri, Ko Khai en Ko Klang. De beste duiklokaties zijn Ko Surin Tai, Ko Surin Nuea, Ko Klang, Richelieu Rock en het nabijgelegen Ko Ta Chai. De walvishaai schijnt een veelgeziene gast te zijn in het nationale park.
De eilanden worden bewoond door de Morgan, zeenomaden die hun oude levenstijl tot op de dag van vandaag hebben weten te bewaren.

Nationaal Park Mu Ko Surin - Praktische info

Transport naar het nationaal park Mu Ko Surin
De 60 kilometer lange boottocht vanaf de Amphoe Khura Buri haven neemt 4 uur in beslag. Als je de boot mist kun je in Amphoe Khura Buri naast het busstation in hotel Rungtawan een eenvoudige kamer krijgen voor om en nabij 6 euro.

Overnachten in het nationaal park Mu Ko Surin
Slapen kun je in de meerpersoons longhouses van het nationaal park Mu Ko Surin vanaf 2,5 euro pp. Zes tot acht persoons bungalows kosten 15 euro. Je kunt ook een tent huren voor 3 euro. Als je zelf je tent meeneemt betaal je 0,50 euro per nacht. Je dient een en ander vooraf te reserveren via het Royal Forestry Department in Bangkok (tel. (02)5612918-21) of het Mu Ko Surin National Park in Amphoe Khura Buri, Phangnga (tel. (076)491378)

Beste reistijd voor het nationaal park Mu Ko Surin
De beste tijd voor een bezoek aan het nationaal park Mu Ko Surin ligt tussen eind december en eind maart.

.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land
 klimaat
 geografie
 flora & fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal
 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie

 bouwstenen
 rondreizen

 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan

Stel zelf jouw reis naar Thailand samen !   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl