gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Thailand - Ko Tao

reis terug  

Het eiland Koh Tao

Koh Tao is een eiland in de Golf van Thailand, in de buurt van Ko Samui. De naam van het met palmbomen begroeide eiland is afgeleid van de vele zeeschildpadden die hier leven. Voorheen was het eiland een gevangeniseiland, tegenwoordig een van Thailands'belangrijkste toeristische trekpleisters. Het is er heerlijk rustig, vooral als je de aankomstplaats van de veerboten aan de westkust verlaat. Het drukke Sairee-strand aan de westzijde van Koh Tao heeft kroegen en nachtclubs voor partygangers, rustzoekers moeten dus naar de met palmbomen omgeven strandjes aan de oostkust. Mooie stranden vind je ook aan de zuidkust, zoals Haad Thien (Rock Bay). Behalve zon, zee en strand, snorkelen en duiken is er verder niet veel te doen op Koh Tao, maar als het weer goed is hoeft dat ook niet, dan volstaat luieren in je hangmat. Koh Tao is makkelijk per speedboot of normale veerboot te bereiken vanuit Surat Tani en Chumpon. Vanaf Koh Samui vaart een comfortabele snelle catamaran in een uur naar Koh Tao.

Het toeristische hoogseizoen loopt van december tot maart, maar ook juli en augustus zijn drukke maanden. Dan kan het wel eens lastig zijn om ter plekke geschikte accommodatie te vinden. Het laagseizoen (regenseizoen) loopt van september tot november. Eind november/begin december zijn veel resorts gesloten. De beste maanden voor een bezoek aan het eiland zijn mei en juni. De weerscondities zijn dan prima en je zit precies tussen de drukke toeristenmaanden in.

Zoek en boek een hotel in Koh Tao

Via trivago kun je de hotelprijzen op Koh Tao van ruim 200 boekingssites direct vergelijken en zo flink besparen op jouw verblijfskosten!
.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land
 klimaat
 geografie
 flora & fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal
 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie

 bouwstenen
 rondreizen

 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan

Stel zelf jouw reis naar Thailand samen !

   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl