gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Thailand - Lampang

reis terug  

Lampang

Lampang is de hoofdstad van de gelijknamige provincie Lampang. De plaats is al sinds de 7de eeuw bewoond, en gesticht door Chinezen die zich hier aan de Wang Rivier vestigden. Het is een bruisende oude stad met leuke markten en vriendelijke mensen. Lampang is vooral populair bij Thaise toeristen, die de stad verkiezen boven het meer toeristische Chiang Mai.

Bezienswaardigheden in Lampang
Breng een bezoek aan de 15de eeuwse Phra Kaew Don Tao tempel in Lampang. Dit complex is een van de mooiste voorbeelden van Lanna architectuur. Tussen 1436 en 1468 werd hier de Emerald Buddha bewaard, die zich nu in de Wat Phra Kaew van Bangkok bevind. Andere mooie tempels zijn de fraai gedecoreerde Wat Si Rong Meuang en de Wat Si Chum. Verder kent Lampang, voorheen een belangrijk centrum van de teakhandel, een aantal fraaie teakhouten huizen zoals de in 1896 gebouwde Baan Sao Nak. Dit huis rust op maar liefst 116 massieve pilaren en stelt tegenwoordig Thaise en Birmaanse antiquiteiten tentoon.
Ook interessant is een bezoek aan de nabijgelegen wildmarkt van Tung Kwai. Hier worden allerlei jungle-producten zoals wilde orchideeŽn, insekten, slangen, en helaas ook schildpadden verhandeld.

Transport in en naar Lampang
Lampang is de enige stad in Thailand waar je nog met paard en wagen ritjes kunt maken. De stad wordt door de Thai dan ook Meuang Rot Maa, ofwel paardenkar-stad, genoemd. Verreweg de meeste gebruikers van de kar met paard zijn toeristen, dus verwacht geen goedkoop ritje.
Als je zelf wilt rijden kun je op diverse plekken in de stad motoren en fietsen huren.

Er zijn dagelijks vluchten tussen Bangkok en Lampang. Verder zijn er busverbindingen met plaatsen als Lamphun (52 km), Chiang Mai (100 km, 1,5 uur), Phitsanulok (4 uur) en Bangkok

Accommodatie in Lampang
De stad heeft een aantal goede lowbudget- en middenklasse-hotels. Luxe-hotels ontbreken.

Via trivago kun je de hotelprijzen van meer dan 200 boekingssites direct vergelijken en zo flink besparen op jouw verblijfskosten !
.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land
 klimaat
 geografie
 flora & fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal
 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie

 bouwstenen
 rondreizen

 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan

Stel zelf jouw reis naar Thailand samen !

   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl