gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Thailand - Lamphun

reis terug  

Lamphun

Lamphun, de hoofdstad van de gelijknamige provincie, ligt op 26 kilometer zuidelijk van Chiang Mai. Na Chiang Mai is het de grootste stad van Noord-Thailand. De charmante en vergeleken bij Chiang Mai rustige stad is in 1663 opgericht en werd geregeerd door Koningin Chammathewi. Lamphun staat bekend om zijn productie van longans, een vrucht die op de ons bekende lychee lijkt.

Het belangrijkste monument van Lampun is de Wat Phra That Haripunchai uit 1044, een van de oudste tempels van het land. De tempel is gebouwd op het tempelcomplex van Koningin Chama, Koningin van de Mon. Het is een reusachtig complex met enorm veel verschillende gebouwen en monumenten. In het tempelcomplex kun je onder andere post-Dvaravati architectuur en twee chedi’s in de Hariphunchai-stijl zien. De ingang tot de tempel wordt geflankeerd door twee enorme mythologische leeuwen, Singha’s genaamd, waaruit duidelijk de invloed vanuit Myanmar blijkt.  De oudste gebouwen, waaronder de grote Chedi in het midden van het complex, zijn ongeveer 1000 jaar oud. De bijna 50 meter hoge Chedi is in de 15e eeuw grondig gerestaureerd door de toenmalige koning van Chiang Mai. De top van de Chedi wordt gevormd door een soort parasol gemaakt van 6,5 kg puur goud. Volgens de traditie zou Boeddha hier tijdens zijn leven aalmoezen hebben ontvangen in de vorm van vruchten, wat nog in de naam terug te vinden is. Hari betekent de Samurvrucht en Punchai betekent nuttigen. Het was ook Boeddha die voorspelde dat hier ooit een stad zou worden gesticht, welke dan Hari Punchai Nakhon zou heten (nakhon betekent stad). Rondom de grote Chedi moeten de schoenen uit (net als bij Doi Suthep in Chang Mai) aangezien dit voor Boeddhisten een zeer gewijde plaats is. In een van de paviljoenen van het complex hangt 's werelds grootste bronzen gong. Opvallend in het complex is de fraaie oude (voormalige) bibliotheek, een rijk gedecoreerde houten bovenbouw op een wit gepleisterde stenen onderbouw.

Zeker zo interessant is de Chawma Thewi tempel en de kleine collectie erfstukken van de Dvaravati, Hariphunchai en Lanna koninkrijken in het Nationale museum van Lamphun. In Lamphun zijn net als in Chiang Mai ook nog resten van de oude stadsmuur te zien.

Vanaf Lamphun rijden bussen naar Chiang Mai (26 km) en Lampang (52 km)

Accommodatie

Via trivago kun je de hotelprijzen van meer dan 200 boekingssites direct vergelijken en zo flink besparen op jouw verblijfskosten !
.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met Travelmarker Reizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land
 klimaat
 geografie
 flora & fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal
 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie

 bouwstenen
 rondreizen

 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan

Stel zelf jouw reis naar Thailand samen !

   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl