gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Thailand - Loei

reis terug  

Loei

De stad Loei en de gelijknamige provincie worden gerekend tot de Isaan. Loei ligt op het randje van het Khorat-plateau. Door de noordelijke ligging heeft het een ander klimaat: in de heuvels kan het in de winter behoorlijk fris zijn en in de zomer juist ontzettend warm. De gemiddelde jaartemperatuur bedraagt 31 graden, met lage temperaturen van soms 9 graden en hoge van 42,5 graden.

Ondanks (of wellicht juist als gevolg van) het klimaat, heeft een Thai het aangedurfd hier een wijngaard te beginnen: de Phu Rua Wanothaya Wijngaard, waar hij al ruim 10 jaar wijn produceert onder de naam Château de Loei. Op dit moment bottelt de wijngaard volgens de Thaise manager jaarlijks bijna 200.000 flessen. Een klein deel daarvan gaat naar Nederland. De rode en witte wijn - geen rosé - zijn in Nederland verkrijgbaar in een flink aantal Thaise restaurants.

Loei katoenbloemenfestival

Dit festival wordt ieder jaar in het begin van februari in het Kut Pong park in Loei gehouden. Op de eerste dag trekt een kleurrijke optocht van katoenbloemen en schoonheidskoninginnen uit verschillende dorpen door de straten. De rest van de week wordt gevuld met diverse vormen van vermaak, ambachtsdemonstraties en schoonheidscompetities, allemaal in het teken van katoen.

Accommodatie

Via trivago kun je de hotelprijzen van meer dan 200 boekingssites direct vergelijken en zo flink besparen op jouw verblijfskosten !

 

 

.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met Travelmarker Reizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land
 klimaat
 geografie
 flora & fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal
 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie

 bouwstenen
 rondreizen

 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan

Stel zelf jouw reis naar Thailand samen !

   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl