gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Thailand - Mae Hong Son

reis terug  

Mae Hong Son

de tempels aan het Chong Kham meer in Mae Hong Son in Noord-Thailand © Travelmarker ReizenDe provinciehoofdstad Mae Hong Son, ook wel "city of the mist" genoemd, is een charmant plaatsje met veel Birmese invloeden, die vooral zichtbaar zijn in de tempelbouw.

In Mae Hong Son kun je een wandeling langs een aantal karakteristieke Birmese tempels, zoals Wat Jong Klang en Wat Jong Kham, maken. Ook leuk is een wandeling rond het Chong Kham meer. Met name tegen de avond is het de moeite waard de berg Doi Kong Mu te beklimmen. Vanaf de tempel op de top heb je een fraai uitzicht over het plaatsje en de omgeving.

De omgeving van Mae Hong Son

Padaung vrouw - Noord-Thailand © Travelmarker ReizennixDe bekendste attractie van Mae Hong Son zijn de dorpen van de Padaung, ook wel bekend als de "Long Necks". De Padaung komen oorspronkelijk uit Burma. De Padaung vrouwen dragen meerdere koperen ringen om hun nek.

Even buiten Mae Hong Son is het mogelijk olifant te rijden of een boottocht op de Pai rivier te maken. Verder is het natuurlijk ook mogelijk om een trekking te maken door het nationale park Mae Surin, de entree ligt op loopafstand van Mae Hong Son. In dit kleine maar zeer bijzondere park leven zoogdieren als de Maleise beer, de Aziatische zwarte beer en velen vogelsoorten waaronder de neushoornvogel. De 100 meter hoge Mae Surin waterval is een van de hoogste watervallen van Thailand.

Van Mae Hong Son naar Pai

van Mae Hong Son naar Pai in Noord-Thailand © Travelmarker ReizennixVia een zeer bochtige weg met schitterende uitzichten ligt Pai ongeveer 110 kilometer ten noordoosten van Mae Hong Son. De spectaculaire weg gaat over een bergrug van 1500 meter en uitlopers van het Himalaya gebergte. Onderweg kun je fotostops bij een tweetal viewpoints maken. Als je met privé-vervoer reist, moet je bij Paang Ma Pha de hoofdweg verlaten om de mysterieuze Tham Lod, de vissengrot, te bezoeken. Dit gebied met indrukwekkend karst gebergte bevat meer dan 200 grotten waarvan de meesten zelden of nooit bezocht worden. De Tham Lod grot komt uit op een riviertje aan de voet van een kalksteenrots en dankt haar naam aan de enorme karpers die erin leven.

Bezoek Mae Hong Son tijdens een van de rondreizen van Travelmarker Reizen

Zoek en boek een hotel in Mae Hong Son

Via trivago kun je de hotelprijzen in Mae Hong Son van ruim 200 boekingssites direct vergelijken en zo flink besparen op jouw verblijfskosten!
.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met Travelmarker Reizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land
 klimaat
 geografie
 flora & fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal
 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie

 bouwstenen
 rondreizen

 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan

Stel zelf jouw reis naar Thailand samen !

   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl