gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Thailand - Mae Sai

reis terug  

Mae Sai

Mae Sai is de noordelijkste plaats van Thailand en een klassieke grenspost met een brug over de Mae Kok rivier naar de in Myanmar gelegen stad Tha Khi Lek. Het is een goed uitgangspunt voor de 'Gouden Driehoek'. Zelf heeft Mae Sai weinig te bieden, het is weinig meer dan een modern handelsplaatsje. De plaats wordt druk bezocht door handelaren van over de grens, en in de winkels van Mae Sai kun je dan ook terecht voor lakwerk, edelstenen en jade uit Birma.
Vanaf de Wat Phra That Doi Wao, een tempel op een heuvel in de stad, heb je een fraai uitzicht op het naburige Birma en Mae Sai.

Accommodatie

Via trivago kun je de hotelprijzen van meer dan 200 boekingssites direct vergelijken en zo flink besparen op jouw verblijfskosten !

Bezienswaardigheden rond Mae Sai

Akha vrouw - Noord-Thailand © Travelmarker ReizenVanaf Mae Sai kun je de 'Gouden Driehoek' verkennen. Mae Sai is ook een goed uitgangspunt voor de nabijgelegen grotten Tham Luang, Tham Pla en Tham Pum of de 'vlaggenheuvel' Doi Tung. Om laatstgenoemde heuvel te bereiken moet je ongeveer halverwege Mae Sai en Mae Chan de afslag richting westen nemen. Als je niet met je eigen motor bent, kun je vanaf de afslag een songthaew nemen naar de 19 km verderop gelegen heuvel. Deze rijden echter niet regelmatig.

Bovenop de heuvel staat de Wat Phra That Doi Tung, maar het is vooral de route er naar toe die indruk maakt. De weg is zeer bochtig en voert langs dorpjes van de Akha, Shan en Musoe (Lahu). De Wat Phra That Doi Tung zelf is rond twee chedi's gebouwd en ligt op 1800 meter hoogte. De chedi's dateren uit het jaar 911. Rond de tempel lopen een aantal voetpaden, waarvan er een naar een nabijgelegen bron leidt. Iets lager ligt een andere tempel, de Wat Noi Doi Tung, waar eetstalletjes staan.

Kijk wel een beetje uit in dit gebied, want als westerling kun je door de vele opiumboeren hier snel aangezien worden voor een narcotica agent.

.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land
 klimaat
 geografie
 flora & fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal
 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie

 bouwstenen
 rondreizen

 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan

Stel zelf jouw reis naar Thailand samen !

   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl