gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Thailand - Pattaya

reis terug  

Pattaya strand © Rob Luijken

Pattaya

Pattaya ligt ten zuidoosten van Bangkok aan de Golf van Thailand. Tot 1950 was Pattaya een onbetekenend vissersdorpje. De ontwikkeling begon tijdens de Vietnam oorlog, toen de VS het nabijgelegen Sattahip tot vlootbasis ombouwden. De basis wordt nog altijd door Amerikaanse schepen bezocht, maar is inmiddels overgenomen door de Thaise marine. Pattaya ontwikkelde zich al snel tot badplaats voor het marinepersoneel, met alle kwalijke gevolgen van dien.
In de jaren tachtig trok Pattaya als eerste Thaise badplaats buitenlandse toeristen aan, en het is tegenwoordig de beroemdste of wellicht beruchtste badplaats van Zuidoost-Azië. Veel luidruchtige bars, veel dames van plezier en scams. Samen met het eiland Phuket is Pattaya de plek waar het massa-toerisme is geconcentreerd.

Voor wie het drukke Pattaya wil vermijden, is een verblijf aan het enkele kilometers zuidelijker gelegen Pattaya Hill, Dongtan- en Jomtien Beach een goed alternatief. Of nog iets verder na Jomtien richting Sattahip.

Activiteiten in Pattaya
Je kunt in Pattaya zonnen, zwemmen, windsurfen, waterskiën, zeilen, parasailen en snorkelen. Als je genoeg hebt van strand en zee kun je gaan tennissen of golfen op de Siam Country Club, de Panya Resort Golf Course, de Royal Thai Navy Golf Course of de Bangphra Golf Course. In het achterland van Pattaya kun je een bezoek brengen aan een orchideëen kwekerij, botanische tuinen, of gaan paardrijden door het heuvellandschap. Of vaar met de veerboot naar het eiland Koh Larn, vlak voor de kust. 
Ieder jaar vind meestal rond begin april het Pattaya Festival plaats, waarbij gedurende een week parades, schoonheidswedstrijden, concerten, sportevenementen en diverse wedstrijden plaatsvinden.

Jomtien

Jomtien ligt slechts 5 kilometer ten zuiden van Pattaya, maar is een stuk rustiger dan zijn zuiderbuur. Pick-up taxi's rijden continue op en neer tussen Pattaya en Jomtien en doen er ongeveer 20 minuten over.

Naklua

Naklua grenst onmiddellijk aan noord-Pattaya. Ook hier gaat het strand- en nachtleven er iets relaxter aan toe dan in Pattaya zelf. Spotgoedkope pick-up taxi's pendelen constant op en neer tussen Naklua en het centrum van Pattaya.

praktische info voor Pattaya

Transport naar en van Pattaya
Pattaya ligt 147 km ten zuidoosten van Bangkok, een rit van ongeveer 2 uur. Van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat vertrekken ieder uur meerdere bussen vanaf de Eastern Bus Terminal langs Sukhumvit Road in Bangkok.

Hotels

Via trivago kun je de hotelprijzen van ruim 200 boekingssites direct vergelijken en zo flink besparen op jouw verblijfskosten!
.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land
 klimaat
 geografie
 flora & fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal
 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie

 bouwstenen
 rondreizen

 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan

Stel zelf jouw reis naar Thailand samen !   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl