gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Thailand - Phang Nga Baai

reis terug  

Phang Nga Baai

nail island © Travelmarker ReizenIn de 400 km2 grote Phang Nga baai rijzen ruim 40 kalksteenrotsen loodrecht op uit zee. Het is een van de meest spectaculaire landschappen van Thailand. Sommigen eilanden bereiken een hoogte van ruim 300 meter. Bekend is 'nail island', het James Bond eiland uit de film 'The Man with the Golden Gun' uit 1973.
De eilanden in de Phang Nga baai zijn een overblijfsel van het Tenasserimgebergte, dat zich tot in China uitstrekt. In veel eilanden heeft het zeewater in de loop van miljoenen jaren grotten uitgesleten die per longtailboot, kano of te voet verkend kunnen worden. Veel grotten zijn enkel bij eb te zien. Sommige tunnels leiden naar enorme zeekamers (hongs). Langs de noordkust van de Phang Nga baai ligt het grootste mangrovebos van thailand.

Excursies naar de Phang Nga baai

Het is mogelijk om vanuit Phuket en Krabi een georganiseerde tour te maken naar de Phang Nga baai. Het is echter veel slimmer om de baai vanuit de nabijgelegen plaats Phang Nga te bezoeken. Dan ben je namelijk vooral in het hoogseizoen de grote drukte voor, en heb je meer tijd om de eilandjes in de PhangNga baai te bezoeken. Vanwege de reistijd vanaf Phuket en Krabi blijft namelijk alleen tijd over voor een bezoek aan het overvolle James Bond eiland, een of twee grotten en een dure lunch op Koh Panyi, een eilandje met een toeristisch moslimdorp. Hou -afhankelijk van de wind- rekening met opspattend water en smeer je goed in tegen de felle zon.

Accommodatie
In Phang Nha stad zijn een aantal lowbudget en middenklassehotels.

Via trivago kun je de hotelprijzen van meer dan 200 boekingssites direct vergelijken en zo flink besparen op jouw verblijfskosten !
.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land
 klimaat
 geografie
 flora & fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal
 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie

 bouwstenen
 rondreizen

 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan

Stel zelf jouw reis naar Thailand samen !   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl