gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Thailand - Phitsanulok

reis terug  

Phitsanulok (Phitsanuloke)

Phitsanulok is een typische Thaise provincieplaats. De stad was in de Sukothai-periode een van de belangrijkste steden van het koninkrijk, en is nu bekend vanwege de vele woonboten die in de Nanrivier liggen. Langs de oevers van de rivier, die dwars door Phitsanuloke loopt, liggen ook veel tuintjes met bloeiende bomen.
Doordat in 1955 het oude stadscentrum door een grote brand verwoest werd, heeft de stad veel van haar oude charme verloren. Hoewel Pitsanulok precies op het kruispunt van rivieren, wegen en luchtvaartverbindingen tussen Bangkok en het noorden van het land ligt komen hier dan ook niet veel toeristen. Toch heeft Phitsanuloke een aantal interessante bezienswaardigheden. De meest interessante tempel, de Wat Phra Si Ranata Mahathat, overleefde de brand van 1955.

Bezienswaardigheden in Phitsanulok

Phra Buddha Chinaraj © Travelmarker.nlDe Wat Phra Si Ranata Mahathat
De Wat Phra Si Ranata Mahathat wordt door de lokale bevolking ook wel de Wat Yai, of Wat Phra Si genoemd. In deze koninklijke tempel staat een van Thailands beroemdste Boeddhabeelden, de 14e eeuwse bronzen Phra Buddha Chinaraj. De Thai geloven dat een bezoek aan de grote Boeddha garant staat voor de vervulling van al hun verlangens. Rama V was zo onder de indruk van het Boeddha-beeld, dat hij het aan zijn verzameling wilde toevoegen. De bevolking van Phitsanulok accepteerde dit echter niet en de vorst moest genoegen nemen met een kopie. De tempel zelf heeft schitterende met parelmoer ingelegde deuren. De tempel is van woensdag tot zondag van 9.00 tot 16.00 uur open voor het publiek, de toegang is gratis.

Het Volksmuseum
Breng ook een bezoek aan het Volksmuseum van Pitsanulok. Dat bestaat uit vier in traditionele stijl gebouwde huizen. Binnen zijn oude foto's uit de regio te zien, zoals van de brand in Phitsanulok uit 1955. Ook worden er allerlei gebruiksvoorwerpen uit vervlogen tijden tentoongesteld. Schuin tegenover dit museum ligt een kleine werkplaats waar Boeddhabeelden worden vervaardigd.

Eten & Drinken in Phitsanulok

's Avonds moet je een bezoek aan de kleine avondmarkt aan de Nan-rivier brengen, waar je voortreffelijk kunt eten. Je kunt er ook het 'groente gooien', een locale traditie van Phitsanulok, bekijken.

Zoek en boek een hotel in Phitsanulok

Via trivago kun je de hotelprijzen in Phitsanulok van ruim 200 boekingssites direct vergelijken en zo flink besparen op jouw verblijfskosten!

Transport naar en van Phitsanulok

Phitsanulok is een overstapplaats voor de noord- noordoostelijke busroutes door Thailand, en heeft daardoor een goede busverbinding met Bangkok (390 km, 6 uur - zorg ervoor dat je de nieuwe route via Nakhon Sawan neemt, en niet de oude via Tak Fa). Bussen naar Chiang Mai doen er ruim 5 uur over. Vanaf Phitsanulok kun je eveneens het in het westen gelegen Sukhotai Historical Park bereiken (60 km). Er rijden ook treinen tussen Pitsanulok en Bangkok en Ayutthaya. Komende vanaf Bangkok is dit een gemakkelijker optie, want als je met de bus gaat moet je eerst helemaal naar de busterminal in het noorden van Bangkok. Er zijn verder dagelijks vluchten vanaf Phitsanulok naar Bangkok, Chiang Mai en Nan. Het vliegveld ligt vlak buiten de stad, en is gemakkelijk te bereiken per songthaews of stadsbus (nr 4).

.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land
 klimaat
 geografie
 flora & fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal
 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie

 bouwstenen
 rondreizen

 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan

Stel zelf jouw reis naar Thailand samen !

boek een individuele rondreis bij TMreizen

   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl