gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Thailand - Phuket

reis terug   reis door

Phuket

Phuket, de 'Parel van het Zuiden', ligt voor de zuidwestkust van Thailand. Het eiland is ongeveer 21 kilometer breed en 48 kilometer lang. Phuket is het grootste eiland in de Andamaanse Zee, Thailands grootste eiland en een op zich staande provincie. Buiten Phuket-stad is het dunbevolkt. Langs de westkust van Phuket liggen prachtige witte zandstranden. De koraalriffen nodigen uit tot snorkelen of duiken, maar je kunt ook gewoon luieren onder de palmen. Helaas zijn vanaf eind jaren tachtig enorm veel lelijke hotels op Phuket neergezet, hetgeen veel van de ongereptheid van de kust heeft weggenomen. Tegenwoordig concentreert het massa-toerisme zich hier en in Pattaya. Het strand van Patong wordt ook wel eens het Lloret de Mar van Phuket genoemd.

Toch zijn er ook nog rustige plekjes te vinden op Phuket; als je het binnenland ingaat sta je midden in de Thaise natuur. Het binnenland van Phuket bestaat uit regenwoud, kokos- en rubberplantages en een stukje maagdelijk regenwoud in het nationale park Khao Phra Taew, waar je een opvangcentrum voor gibbons kunt bezoeken.

Transport naar en van Phuket
Phuket zelf heeft een internationaal vliegveld met verbindingen naar diverse steden waaronder HongKong, Maleisië en Singapore.

Zoek en boek een hotel op Phuket

Via trivago kun je de hotelprijzen op Phuket van ruim 200 boekingssites direct vergelijken en zo flink besparen op jouw verblijfskosten!

Golfen op Phuket

Boek een luxe all inclusive golfvakantie in een resort van Club Med in op het Thaise eiland Phuket.
.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land
 klimaat
 geografie
 flora & fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal
 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie

 bouwstenen
 rondreizen

 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan

Stel zelf jouw reis naar Thailand samen !

boek een individuele rondreis bij TMreizen

   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl