gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Thailand - Historisch Park Si Satchanalai - Chalieng

reis terug  

Si Satchanalai - Chalieng Historical Park

Si Satchanalai, gelegen tussen Sukhothai en Prayao, is in de 13de eeuw gesticht door Sukhotai. Het zou als satellietstad de positie van Sukhotai in Midden-Thailand moeten verstevigen, en was er door een koninklijke weg, de Phra Ruang, mee verbonden. In de eropvolgende eeuwen werd Si Satchanalai groot door de handel in aardewerk, dat in heel Zuid-Oost Azië en China bekend was. Volgens velen is het Chalieng historische park van Si Satchanalai vanwege het grote aantal goed bewaard gebleven paleizen, tempels en bewaarplaatsen van relikwieŽn, de zogenaamde chedi's, nog interessanter dan het iets zuidelijker gelegen Sukhothai. Bijkomend voordeel is dat de plaats veel minder druk wordt bezocht.

De ruïnes van Si Satchanelai liggen langs de rivier de Yom, op 7 km ten zuiden van nieuw-Si Satchenalai. Je kunt het historisch park bereiken door vanaf de nieuwe stad een samlor te nemen. Net zoals in Sukotai kun je ook hier een fiets huren voor een tocht door het historisch park. Daarnaast is het ook mogelijk de stad vanaf de rug van een olifant te bekijken. In het bezoekerscentrum bij de Ram Narong-poort worden diverse ter plekke opgegeraven kunstvoorwerpen bewaard. Vanaf de Gouden Berg heb je een schitterend uitzicht over de oude hoofdstad.
De ruïnes van Chalieng liggen een kilometer ten zuidoosten van Si Satchenalai op de plek van een veel ouder Khmer-fort.

.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met Travelmarker Reizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land
 klimaat
 geografie
 flora & fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal
 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie

 bouwstenen
 rondreizen

 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan

Stel zelf jouw reis naar Thailand samen !

   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl