gedetailleerde informatie over diverse landen waar is de camping, wat kost deze kamer, hoe ruil ik een woning en nog veel meer..... alles over vluchten, vliegvelden, auto's, campers, motoren, treinen, metro's, bus- en bootreizen zoek een groepsreis, een cruise of een vlucht met hotel uitgebreide info en tips voor een actieve  vakantie ! tips over bagage, geld, reisdocumenten, gezondheid en nog veel meer ! zoek een nieuwsgroep, reisgenoot, reisverslag, fotoreportage, reisgids of landkaart !
Travelmarker Homepage

Thailand - Sukhotai

reis terug  

Sukhothai Historical Park

Geschiedenis van Sukhothai

Wat Mahathat © Travelmarker ReizenNadat de Thai de Birmese overheersers begin 13e eeuw van zich hadden afgeschud, werd Sukhothai de eerste hoofdstad van Thailand. De cultuur van Thailand kwam in deze stad tot bloei. Sukhothai werd verlaten toen de invloed en macht van Ayutthaya, de tweede hoofdstad, toenam. In tegenstelling tot Ayutthaya heeft Sukothai vooral vrede gekend, wat volgens sommigen de reden is dat de beelden hier een tevredener uitdrukking hebben.

Zonsondergang bij Sukhotai © Jan AartsBezienswaardigheden in Sukhothai

Oud-Sukhothai is door aarden wallen en grachten omgeven. Binnen de aarden wallen ligt een groot aantal monumenten, waarvan het koninklijk paleis van Sukothai het belangrijkste is. De Wat's (tempels) van Sukhothai zijn minder vervallen dan die in Ayuthaya en liggen er idyllisch bij. De Wat Mahatat is te herkennen aan de grote witte Boeddha met de oranje sjaal. De Wat Sra Si ligt op een eilandje, en herbergt een zwarte Boeddha. In het museum van het Sukotai historisch park zijn veel Boeddha-beelden, oude munten, pijpen voor de doorvoer van water en andere opgravingen uit Sukhotai te zien.

praktisch info Sukhothai

sukhotai, de oude hoofdstad © Travelmarker Reizen De entree tot het Sukothai park bedraagt ongeveer  5. Daarin is toegang tot het museum, het centrale gedeelte en noordelijk, oostelijk, zuidelijk en westelijk gedeelte inbegrepen, alsmede een bezoek Si Satchanalai Chaliang. Het ticket is 30 dagen geldig.

Transport naar Sukhothai
Vanaf het busstation van Phitsanulok duurt de busrit naar Sukhothai ruim een uur. Vanaf (Nieuw)Sukhothai is het dan nog 13 kilometer per tuktuk naar het Sukothai Historisch Park.

Huur bij de ingang van het Sukothai park een fiets ( 0,50), want lopen is een veel heter aangelegenheid. Er is tevens een treintje waarmee je het oude Sukothai kunt bezichtigen. Je kunt in Sukhothai ook voor   5 per dag (24 uur) een motor (100 cc) huren om bijvoorbeeld naar het in het noorden gelegen Si Satchanalai te rijden.

Stel je eigen reis naar Sukhotai samen met Travelmarker Reizen

Stel je eigen reis naar Sukhotai samen met de bouwstenen, rondreizen, treinkaartjes, vliegtickets en losse hotels voor Thailand van Travelmarker Reizen

Zoek en boek een hotel in Sukhothai

Via trivago kun je de hotelprijzen van meer dan 200 boekingssites direct vergelijken en zo flink besparen op jouw verblijfskosten in Sukhothai !
.

Bestel 'n vliegticket, hotelkamer en nog veel meer via Travelmarker

Zoek een voordelige
naar menu tipsvliegticket
naar menu tipslastminute
naar menu tipsreisverzekering

naar menu tipshotelkamer
naar menu tipsvakantiehuisje
naar menu tipscamping
naar menu tipsreisgidsen
naar menu tipsgolfreis naar menu tipscruise
naar menu tipshuurauto naar menu tipstreinreis
Doe het zelf met TMreizen !
naar beginpagina landeninfonaar beginpagina land
 klimaat
 geografie
 flora & fauna
 geschiedenis
 bevolking
 cultuur
 evenementen
 taal
 transport
 accommodatie
 culinair
 communicatie

 bouwstenen
 rondreizen

 activiteiten
 praktische tips
 bezienswaardigheden
klik hier om naar een ander land te gaan

Stel zelf jouw reis naar Thailand samen !

boek een individuele rondreis bij TMreizen   

                  

© 2019 www.travelmarker.nl